Стейки кети в духовці – легка, корисна страва, яку можна доповнювати гарніром або салатом з овочів. На смак виходять ніжними та пікантними, готуються дуже просто.
Інгредієнти
Порції: –+
- стейк кети 1 кг
- мед рідкий 2 ст.л.
- гірчиця 2 ч.л.
- сіль 1 ч.л.
- перець чорний мелений ½ ч.л.
Кроки
-
Замість стейків кети у цьому рецепті можна використовувати будь-яку рибу. Кількість маринаду розрахована на 800 – 1000 грамів риби, у мене 4 стейки кети важать 890 грамів. Перед запіканням рибку треба замаринувати. У глибокій мисці змішуємо мед, гірчицю, сіль та цукор, і перемішуємо до однорідного стану. У маринад занурюємо стейки кети, добре його розподіляємо по рибі та маринуємо кету 2 години.
-
Форму для запікання злегка змастимо олією, викладаємо в неї стейки кети і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Готові стейки подаємо до столу та насолоджуємося неповторним смаком червоної риби. Соковиті стейки кети у медово-гірчичному маринаді готові! Смачного!