Квашена капуста в банці в розсолі

Сьогодні більшість домогосподарок квасить капусту в скляних банках, оскільки цей спосіб є найзручнішим для подальшого зберігання закуски.
Капуста виходить дуже смачна, хрумка, в міру солона.
За три дні капуста готова.

Інгредієнти
Порції: +20
Кроки
Друк
  • Наріжте капусту тонкою соломкою.
    Моркву натерти на велику тертку.
    Перемішати капусту з морквою (не приминати).
    Укласти капусту в 3 літрові банки (трохи утрамбувати).
    На 1 літр води додати 2 ст. солі та 1 ст.л. цукру. Перемішати до розчинення солі та цукру. Залити розсіл у банку з капустою.
    Розсолу не вистачить, щоб повністю заповнити банку, тому з витрати розсолу долити в банку просту воду.
    Банку поставити в тарілку (при бродінні сік може витікати).
    Залишити на 2 дні за кімнатної температури.
    Щодня, протягом дня капусту проколювати пару разів дерев’яною паличкою (до дна банки), щоб виходив газ.
    Якщо капуста не дуже кисла, то залишити ще на 1 день (загалом: максимум 3 дні).
    Далі зберігати у холодильнику чи іншому прохолодному місці.
    Квашена капуста у банці готова!
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: