Сьогодні більшість домогосподарок квасить капусту в скляних банках, оскільки цей спосіб є найзручнішим для подальшого зберігання закуски.
Капуста виходить дуже смачна, хрумка, в міру солона.
За три дні капуста готова.
Інгредієнти
Порції: –+
- для приготування страви
- капуста білокочанна 2 кг
- морква 1 шт
- сіль 2 ст.л.
- цукор 1 ст.л.
- вода 1 л
Кроки
-
Наріжте капусту тонкою соломкою.
Моркву натерти на велику тертку.
Перемішати капусту з морквою (не приминати).
Укласти капусту в 3 літрові банки (трохи утрамбувати).
На 1 літр води додати 2 ст. солі та 1 ст.л. цукру. Перемішати до розчинення солі та цукру. Залити розсіл у банку з капустою.
Розсолу не вистачить, щоб повністю заповнити банку, тому з витрати розсолу долити в банку просту воду.
Банку поставити в тарілку (при бродінні сік може витікати).
Залишити на 2 дні за кімнатної температури.
Щодня, протягом дня капусту проколювати пару разів дерев’яною паличкою (до дна банки), щоб виходив газ.
Якщо капуста не дуже кисла, то залишити ще на 1 день (загалом: максимум 3 дні).
Далі зберігати у холодильнику чи іншому прохолодному місці.
Квашена капуста у банці готова!
Смачного!