Чізкейк виходить дуже ніжним, повітряним та в міру солодким. А якщо полити його ягідним соусом, то смак стає ще більш насиченим. Обов’язково спробуйте приготувати!
Інгредієнти
- Печиво 400 г
Кроки
-
Насамперед подрібнюємо печиво (будь-яке без добавок) в дрібну крихту за допомогою блендера.
-
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані. Виливаємо його до печива та добре перемішуємо до отримання однорідної маси.
-
Дно роз’ємної форми (діаметр форми 26 см) змащуємо вершковим маслом і приклеюємо на нього пергамент, потім те саме проробляємо з бортиками.
На дно форми висипаємо печиво невеликим шаром і за допомогою склянки добре розрівнюємо, ущільнюємо. Після цього перекладаємо другу частину печива по краях формуємо бортики.
Коли основа готова, відправляємо її в холодильник на 30-60 хвилин. -
Приступаємо до приготування начинки.
Беремо вершковий сир (філадельфія або добре перебиваємо жирний сир (так дешевше)), цукрову пудру та півпакетика ванільного цукру, все добре перемішуємо. Вливаємо туди 200 мл вершків і знову перемішуємо.
Далі додаємо по одному 4 яйця, щоразу добре перемішуючи.
Додаємо крохмаль і знову все перемішуємо до однорідності.
Наприкінці злегка потрушуємо ємність з начинкою для того, щоб вийшли бульбашки повітря і чізкейк потім не луснув. -
Дістаємо основу чізкейку та виливаємо в неї начинку.
У лист наливаємо води і відправляємо в духовку на самий низ.
Чізкейк ставимо на решітку у духовці та випікаємо при температурі 180 град. 60-65 хвилин.
За цей час краї тверднеють повністю, а середина залишається рухомою. Далі необхідно його залишити у вимкненій духовці до повного остигання. -
Можемо приготувати ягідний соус.
На суху сковороду висипаємо ягоди (у мене смородина, можна взяти лохину) і засипаємо їх цукром. Цукор повинен розтанути, і маса почне кипіти.
Потім додаємо розведений крохмаль (будь-який), добре перемішуємо, висипаємо ще ягоди і вимикаємо вогонь. -
Остиглий чізкейк дістаємо з форми, поливаємо ягідним соусом, розрозділяючи його по всьому чізкейку.
Заварюємо чай та приємного апетиту