Любителям запеченої картоплі присвячується! Просто запечена картопля в духовці нудно і не оригінально, тому рекомендую картоплю нафарширувати ситною начинкою та запекти. Фарширована картопля – це смачно та красиво, її можна приготувати як для повсякденної, так і святкової вечері.
Інгредієнти
Порції: –+
- велика картопля 3 шт
Кроки
-
Беремо велику гарну картоплю, добре миємо її щіткою і відправляємо повністю в духовку запікатися за температури 180 градусів, 40-60 хвилин.
-
Тим часом нарізаємо пластинками печериці та обсмажуємо на сковороді до готовності, додавши сіль та перець.
-
Куряче філе нарізаємо кубиками і також обсмажуємо до готовності.
-
Цибулю нарізаємо на квадратики і додаємо до філе, обсмажуємо також до готовності.
До філе з цибулею додаємо мелений перець, сіль та мелений коріандр. -
Готову картоплю дістаємо з духовки, зрізаємо шапочку і дістаємо ложкою так звану м’якоть.
До м’якої картоплі додаємо вершкове масло та молоко, сіль, перець, мелену паприку та добре перемішуємо. Отриманою сумішшю наповнюємо кондитерський мішок. -
Човники з картоплі заповнюємо спочатку курячим філе, зверху грибами, заливаємо вершками.
Рясно посипаємо сиром та зверху видавлюємо візерунок за допомогою кондитерського мішка. -
Запікаємо до рум’яної скоринки за температури 180 градусів.
Смачного! Це дуже смачно!