Найсмачніший МЕДОВИК! Торт "Медові стільники"

Торт Медовик. Не знаєте, який торт приготувати на Новий рік? Приготуйте найсмачніший Медовик! Ніжні золотисті медові коржі, просочені сметанним кремом, які просто тануть у роті, а яскравий медовий смак – забути просто неможливо! Це простий і смачний рецепт домашнього торта! Приготуйте його на Новий рік 2022 чи на день народження, гості будуть у захваті!

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Готуємо тісто для медовика .
    У миску або каструльку кладемо вершкове масло.
    Всипаємо цукор.
    І додаємо мед. Мед можна використовувати будь-який, але з гречаним медом медовик вийде особливо ароматним.
  • Ставимо миску на каструлю із гарячою водою, тобто. на водяну лазню.
    І нагріваємо, помішуючи, доки суміш не стане однорідною.
    .
  • В іншу ємність розбиваємо яйця, додаємо до них ложечку ванільного екстракту. Добре перемішуємо.
    .
  • І вливаємо яйця в медово-масляну суміш.
  • Все добре перемішуємо.
    .
  • Знімаємо миску з водяної лазні.
    Додаємо соду та ще раз перемішуємо. Після додавання соди суміш повинна спінитися.
    .
  • Поступово додаємо просіяне борошно.
    .
  • І замішуємо тісто. Спочатку віночком.
    Потім, коли тісто стає густішим і заважати важко – ложкою.
    Домішуємо тісто на столі. Ось таке м'яке медове тісто вийшло.
    .
  • Забираємо тісто в пакет або загортаємо в харчову плівку і забираємо в холодильник на 30 хвилин.
    Тісто охолоне. Ділимо його на 10-12 рівних частин.
    .
  • Підпилюємо поверхню борошном і розкочуємо кожен шматочок у тонкий шар. Зручніше розкачувати тісто між двома силіконовими килимками.
    І вирізаємо корж за допомогою кільця для торта чи тарілки. Діаметр мого кільця 21 див.
    .
  • Наколюємо корж виделкою, щоб не роздувається під час випічки.
    .
  • Духовку розігріваємо до температури 180 ºC. І випікаємо корж приблизно 4-6 хвилин до золотистого кольору. Час і температуру випічки даю орієнтовно, дивіться по духовці, але готується корж дуже швидко.
    Медовий корж готовий. Отакий тоненький і золотистий виходить. Будьте обережні, коржі після випічки дуже тендітні.
    .
  • Таким же чином розкочуємо і випікаємо коржі для торта.
    І один корж можна зробити листративним, у вигляді медових сот.
    Вирізаємо такий трафарет – стільники, з картону.
    І за допомогою маленького шпателя вирізаємо стільники за контуром.
    .
  • Випікаємо корж до золотистого кольору.
    Ось такий гарний корж у нас вийшов. Тільки мені здається, що крім медових стільників він також нагадує футбольний м'яч?))
    .
  • Для краси можна вирізати з коржа парочку медових печенюшок.
    .
  • Готуємо сметанний крем із вершками .
    У чашу міксера наливаємо сильно охолоджені жирні вершки і збиваємо на середній швидкості міксера, поки що вершки не почнуть густіти.
    Поступово, в кілька прийомів, додаємо цукрову пудру, що просіює.
    І збиваємо вершки приблизно до ось такої густоти – до напівзбитого стану.
    .
  • Тепер додаємо у напівзбиті вершки сметану.
    І ванільний екстракт для аромату.
  • І добре перемішуємо віночком.
    Ось такий повітряний, ніжний і дуже смачний крем у нас вийшов.
  • Все готово. Починаємо збирати медовий торт.
    Складання Торта.
    Страву застилаємо смужками пергаменту, щоб не забруднити краї.
    Кладемо корж. На корж викладаємо частину крему та рівномірно розподіляємо крем.
    Накриваємо наступним коржем. Наносимо крем та розподіляємо.
  • Отже, збираємо весь торт.
    Боки торта вирівнюємо кремом.
  • І накриваємо медовик нашим коржем із медовими стільниками.
  • Обрізки або один із коржів подрібнюємо в блендері до стану крихти.
  • І обсипаємо боки медовика крихтою.
  • Знімаємо пергамент. І наш найсмачніший медовик готовий!
  • Перед подачею Медовик повинен добре просочитися, тому прибираємо торт в холодильник на 8-10 годин. Після просочення, медовик виходить – найніжніший, і просто тане в роті, як олія!
  • Смачніше за медовика, я поки що що не куштувала. Обов'язково приготуйте та спробуйте Ви! З таким медовим тортом ваше свято смачним, красивим та яскравим! Гості, 100% проситимуть рецепт, так що обов'язково збережіть Медовик, щоб не втратити.
  • Приємного Вам апетиту, і нехай Ваш Медівка буде найсмачнішим і найкрасивішим! 💕
    Ваша Олеся
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: