Дуже смачний та ароматний хліб без борошна
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- зелена гречка 1 склянка
- пшоно 1 склянка
- вода 1 склянка
- льон 2 ст.л.
- чіа 1 ст.л.
- масло оливкове 2 ст.л.
- сіль 1 ч.л.
- сода 1 ч.л.
- лимонний сік 1 ст.л.
- коріандр 1 ч.л.
- кмин 1 ч.л.
- куркума 1 ч.л.
- чорний перець ½ ч.л.
- насіння гарбуза
- насіння соняшника
Кроки
-
Для початку я на ніч замочила зелену гречку та пшоно,
гречку саме зелену, зі смаженої гречки, яку ми зазвичай готуємо хліб не вийде.
Воду зливаємо, не потрібно промивати, перекладаємо в блендер і подрібнюємо до однорідної маси.
перекладаємо в чашу, де зручно буде змішати всі інгредієнти -
льон змішуємо з водою, і перемелюємо в блендері до однорідної густої консистенції. змішуємо з гречкою та пшоном.
-
далі додаємо промите насіння гарбуза та соняшника, насіння чиа, оливкову олію,
Соду змішану з лимонним соком,
насіння кмину та коріандру, куркуму сіль та перець
добре все перемішаємо і викладаємо у форму застелену пергаментом -
Зверху посипаємо насінням соняшнику та льону
відправляємо в духовку приблизно на 1:00 при температурі 180С, періодично перевіряйте, так як духовки у всіх різні. -
Хліб, дістаємо, повністю остуджуємо у формі, нарізаємо та подаємо до столу, можна робити бутерброди,
це дуже смачно! всім однозначно рекомендую!
Бажаю вам приємного апетиту