Квашена капуста у своєму соку

Рецепт без додавання маринаду без цукру, без оцту. Це справжнісінька і корисна квашена капуста у власному соку! Кожна господиня має свій рецепт квашеної капусти, а я поділюся своїм, яким користуюся протягом багатьох років.

Інгредієнти
Порції: +50
Кроки
Друк
  • Зняти верхнє листя з купи капусти.
    Наріжте капусту тонкою соломкою (смужками приблизно по 5 мм).
    Моркву натерти на велику тертку.
    Змішати моркву та капусту.
    Посолити (краще додавати кам’яну сіль великого помолу, але не йодовану).
    Перемішуємо, при цьому мнемо капусту, щоб вона виділила сік.
    Якщо у вас багато нашатковано, розділяйте цей процес за порціями.
    Капусту треба м’яти доти, доки не виділиться сік.
    Укладаємо капусту в тару (ми використовуємо діжку з харчового пластику).
    При укладанні капусту в тару необхідно її сильно утрамбувати. Можна товкачем, але я волію просто натискати рукою, зібраною в кулак.
    Поверх капусти укладаємо лавровий лист.
    Накриваємо капусту кришкою, що вільно поміщається в тару. На кришку ставимо вантаж (ми використовуємо банку з капустою).
    Забираємо тару з капустою у тепле місце на 5 днів.
    Щодня проколювати вміст дерев’яною паличкою (2 -3 рази на день) до дна ємності, щоб випустити гази бродіння, а то продукт вийде гіркуватим.
    Через 3-5 днів можна куштувати капусту (залежить від активності процесу бродіння).
    Далі зберігати у прохолодному місці (холодильник, льох чи підвал).
    Квашена капуста готова!
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: