Рецепт без додавання маринаду без цукру, без оцту. Це справжнісінька і корисна квашена капуста у власному соку! Кожна господиня має свій рецепт квашеної капусти, а я поділюся своїм, яким користуюся протягом багатьох років.
Інгредієнти
Порції: –+
- для приготування страви
- капуста білокочанна 10 кг
- сіль 250 d.
- морква 2 шт.
- перець горошком 10 горошин
- лавровий лист 2 шт.
Кроки
-
Зняти верхнє листя з купи капусти.
Наріжте капусту тонкою соломкою (смужками приблизно по 5 мм).
Моркву натерти на велику тертку.
Змішати моркву та капусту.
Посолити (краще додавати кам’яну сіль великого помолу, але не йодовану).
Перемішуємо, при цьому мнемо капусту, щоб вона виділила сік.
Якщо у вас багато нашатковано, розділяйте цей процес за порціями.
Капусту треба м’яти доти, доки не виділиться сік.
Укладаємо капусту в тару (ми використовуємо діжку з харчового пластику).
При укладанні капусту в тару необхідно її сильно утрамбувати. Можна товкачем, але я волію просто натискати рукою, зібраною в кулак.
Поверх капусти укладаємо лавровий лист.
Накриваємо капусту кришкою, що вільно поміщається в тару. На кришку ставимо вантаж (ми використовуємо банку з капустою).
Забираємо тару з капустою у тепле місце на 5 днів.
Щодня проколювати вміст дерев’яною паличкою (2 -3 рази на день) до дна ємності, щоб випустити гази бродіння, а то продукт вийде гіркуватим.
Через 3-5 днів можна куштувати капусту (залежить від активності процесу бродіння).
Далі зберігати у прохолодному місці (холодильник, льох чи підвал).
Квашена капуста готова!
Смачного!