Запіканка з лаваша з сиром та родзинками

Рецепт цього пирога з лаваша незвичайний, але пиріг/запіканка готується швидко та легко. Простий і водночас незвичайний пиріг з лаваша з сиром та родзинками, який вас підкорить з першого шматочка! Все просто та смачно, гості та вся родина оцінять цю ароматну ніжну випічку до чаю. 🤗

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
Друк
  • 1) Беру сир, розминаю вилочкою.
    У сир додаю 1 яйце, цукор за смаком, ванільний порошок (можна замінити на пакетик ванільного цукру), дрібку солі та розпарений просушений родзинки.
    Замість родзинок можна додати курагу.
    Також відправляю у сир 2 столові ложки сметани.
    Можна використовувати сметану будь-якої жирності, до смаку.

    2) Нарізаю тонкий лаваш на невеликі смужки завширшки приблизно 7-8см.

    3) Застилаю форму для випікання пергаментом.
    Я використовую прямокутну форму.

    4) У сметану додаю 1 яйце та 1 ст. ложку коричневого цукру.

    5) Беру 1 смужку лаваша, змащу сметаною, на один край кладу начинку з сиру і загортаю в широку трубочку.
    Відразу викладаю на пергамент.
    Потім змащую другу смужку з лаваша, знову викладаю на край начинку і загортаю.
    Виходить друга трубочка.
    Приєдную її до першої.
    У такий спосіб збираю весь пиріг.
    Зазвичай на цілий прямокутний пиріг йде близько 12-15 трубочок.

    6) Коли пиріг зібраний, заливаю його сметаною (яка залишилася після того, як ми змастили всі смужки з лаваша; залишається досить багато сметани).

    7) Наприкінці посипаю пиріг коричневим цукром і даю йому постояти 15 хвилин на столі щоб він дуже добре просочився.

    8) Випікаю пиріг або запіканку 35 хвилин за температури 200 градусів.
    До рум’яної золотистої скориночки.
    Охолоджений пиріг дуже смачний і його зручно нарізати порційно. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: