Рецепт цього пирога з лаваша незвичайний, але пиріг/запіканка готується швидко та легко. Простий і водночас незвичайний пиріг з лаваша з сиром та родзинками, який вас підкорить з першого шматочка! Все просто та смачно, гості та вся родина оцінять цю ароматну ніжну випічку до чаю.
Інгредієнти
Порції: –+
- лаваш 15 смужок (залежно від розміру форми для випікання)
- сир кисломолочний 750 г
- сметана 500 г
- яйця 2 шт
- родзинки 4 ст.л.
- цукор за смаком
- ванільний цукор 1 пакетик
- коричневий цукор 1 ст.л.
- сіль 1 дрібка
Кроки
-
1) Беру сир, розминаю вилочкою.
У сир додаю 1 яйце, цукор за смаком, ванільний порошок (можна замінити на пакетик ванільного цукру), дрібку солі та розпарений просушений родзинки.
Замість родзинок можна додати курагу.
Також відправляю у сир 2 столові ложки сметани.
Можна використовувати сметану будь-якої жирності, до смаку.
2) Нарізаю тонкий лаваш на невеликі смужки завширшки приблизно 7-8см.
3) Застилаю форму для випікання пергаментом.
Я використовую прямокутну форму.
4) У сметану додаю 1 яйце та 1 ст. ложку коричневого цукру.
5) Беру 1 смужку лаваша, змащу сметаною, на один край кладу начинку з сиру і загортаю в широку трубочку.
Відразу викладаю на пергамент.
Потім змащую другу смужку з лаваша, знову викладаю на край начинку і загортаю.
Виходить друга трубочка.
Приєдную її до першої.
У такий спосіб збираю весь пиріг.
Зазвичай на цілий прямокутний пиріг йде близько 12-15 трубочок.
6) Коли пиріг зібраний, заливаю його сметаною (яка залишилася після того, як ми змастили всі смужки з лаваша; залишається досить багато сметани).
7) Наприкінці посипаю пиріг коричневим цукром і даю йому постояти 15 хвилин на столі щоб він дуже добре просочився.
Випікаю пиріг або запіканку 35 хвилин за температури 200 градусів.
До рум’яної золотистої скориночки.
Охолоджений пиріг дуже смачний і його зручно нарізати порційно. Смачного!