Рис по-тайськи з куркою, яйцем та овочами – просте та ситне блюдо, яке можна приготувати за 30 хвилин
Інгредієнти
Порції: –+
- рис 140 г
- вода 270 мл
- філе куряче 150 г
- соєвий соус 2 ст.л.
- вершкове масло 8 г
- яйця 1 шт
- часник 3 зубчик
- цибуля біла ½ шт
- морква ½ шт
- зелений горошок заморожений 25 г
- кукурудза заморожена 25 г
Кроки
-
Відварити рис до готовності.
-
Куряче філе нарізати на маленькі кубики.
-
Часник подрібнити, цибулю дрібно нарізати.
Моркву нарізати на маленькі кубики. -
У миску вбити яйце, злегка посолити та збити вилкою або віночком.
У розігріту сковороду додати вершкове масло і влити яйце.
Готувати на сильному вогні, постійно помішуючи 20-30 секунд.
Перекласти яйце в тарілку і поки що відставити вбік. -
У ту ж сковороду влити олію і викласти цибулю і часник.
Смажити на сильному вогні хвилину. -
Додати куряче філе, смажити періодично помішуючи 3-4 хв.
Додати сіль та перець за смаком. -
Додати моркву, заморожений горошок та кукурудзу, перемішати, готувати 2-3 хв.
-
Додати варений рис та яйце, перемішати.
Додати соєвий соус, перемішати, готувати 2 хв.
При подачі посипати кунжутом або зеленою цибулею.