Пиріг-торт «Вишневі хмари»

Рецепти тортів у сучасний час настільки різноманітні, що складно когось здивувати смаком чи поєднанням. Я хочу запропонувати рецепт вишневого пирога-торта із кулінарної книги 1987 року. Поєднання легкої кислинки від вишні, повітряного безе та соковитого пирога, який просочується ароматом вишні мало кого залишить байдужим. Відразу хочу зазначити, що кількість цукру можна зменшити, але якщо вишня дуже кисла, рекомендую залишити вказану кількість для балансу смаку.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
Друк
  • Яйця розділяю на білки та жовтки, у білки додаю щіпку солі відправляю в холодильник охолоджуватися.
    Жовтки розтираю з 1 скл. цукру. Додаю сметану та майонез, всипаю розпушувач та збиваю міксером до однорідного стану. Потім додаю борошно і замішую тісто.
    Форму для випічки змащу вершковим маслом і присипаю сухарями.
    Викладаю тісто і відправляю запікатися в духовку на 180 градусів приблизно на 35-40 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку.
    Охолоджені білки збиваю з цукром, що залишився, до стійких піків.
    Вишні викласти зверху на печений пиріг. На вишні викласти збиті білки. Відправити знову в розігріту духовку на температуру 140 градусів до підсихання та зарум’янювання меренги.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: