Рецепт тіста дуже простий, із доступних інгредієнтів, без додавання горілки та оцту.
Тісто при розкочуванні добре утримує соковиту начинку, не рветься, а при обсмажуванні міхуриться.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- Борошно 250 г
- вода окріп 120 мл
- рослинна олія 2 ст.л.
- сіль ½ ч.л.
- Начинка
- яловичина 150 г
- свинина 150 d.
- сіль 1 дрібка
- свіжомелений перець 1 дрібка
- часник 2 зубчик
- петрушка 10 г
Кроки
-
У борошно вливаємо 2 ст. ложки олії. Додаємо сіль.
Вливаємо киплячу воду в борошно і перемішуємо тісто ложкою. Потім вимішуємо руками 7-10 хвилин.
Тісто має вийти крутим, але трохи м’якшим, ніж на пельмені.
Тісто покласти в харчову плівку чи пакет та залишити відпочивати на 30 хвилин.
М’ясо пропустити через м’ясорубку.
Додати до м’яса сіль, перець, подрібнений часник, дрібнонарізану зелень. Перемішати.
Через 30 хвилин формуємо з тіста ковбаску та розрізаємо на 8 частин.
Розкотити дуже тонкий коржик (розмір приблизно діаметром з тарілку 24 см).
На одну половину покласти столову ложку з гіркою фаршу, розподілити, не доходячи до країв на 1,5 см.
Накриваємо начинку другою половиною, рівномірно застосовуємо, щоб випустити повітря. Закріплюємо краї вилкою.
Смажити у великій кількості рослинної олії.
Викладаємо чебуреки на розпечену сковорідку і обсмажуємо по кілька хвилин з кожного боку (вогонь вище середнього) до рум’яної скоринки з кожного боку.
Готові чебуреки викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Соковиті та хрумкі чебуреки готові!
Чебуреки подаємо гарячими.
Смачного!