Соковиті та хрумкі чебуреки

Рецепт тіста дуже простий, із доступних інгредієнтів, без додавання горілки та оцту.
Тісто при розкочуванні добре утримує соковиту начинку, не рветься, а при обсмажуванні міхуриться.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
Друк
  • У борошно вливаємо 2 ст. ложки олії. Додаємо сіль.
    Вливаємо киплячу воду в борошно і перемішуємо тісто ложкою. Потім вимішуємо руками 7-10 хвилин.
    Тісто має вийти крутим, але трохи м’якшим, ніж на пельмені.
    Тісто покласти в харчову плівку чи пакет та залишити відпочивати на 30 хвилин.
    М’ясо пропустити через м’ясорубку.
    Додати до м’яса сіль, перець, подрібнений часник, дрібнонарізану зелень. Перемішати.
    Через 30 хвилин формуємо з тіста ковбаску та розрізаємо на 8 частин.
    Розкотити дуже тонкий коржик (розмір приблизно діаметром з тарілку 24 см).
    На одну половину покласти столову ложку з гіркою фаршу, розподілити, не доходячи до країв на 1,5 см.
    Накриваємо начинку другою половиною, рівномірно застосовуємо, щоб випустити повітря. Закріплюємо краї вилкою.
    Смажити у великій кількості рослинної олії.
    Викладаємо чебуреки на розпечену сковорідку і обсмажуємо по кілька хвилин з кожного боку (вогонь вище середнього) до рум’яної скоринки з кожного боку.
    Готові чебуреки викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
    Соковиті та хрумкі чебуреки готові!
    Чебуреки подаємо гарячими.
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: