Смачна та соковита курочка з пікантним та смачним соусом. Так можна готувати невеликі курчата, смажити та подавати з таким соусом.
Інгредієнти
Порції: –+
- для курки
- стейк курячий 4 шт
- спеції 1 ст.л.
- вода 200 мл
- коньяк 2 ст.л.
- Імбир 2 шматочка
- сіль 1 ч.л.
- мед 2 ст.л.
- перець болгарський 1 шт
- перець червоний печучий 1 шт
- часник 3 зубчик
- цибуля зелена 1 пучок
- кунжут 2 ст.л.
- цукор 1 ч.л.
- соєвий соус 20 мл
- теріякі 1 ч.л.
- оцет бальзамічний 2 ст.л.
- рослинна олія 50 мл
Кроки
-
1. Стейки мою, видаляю з кожного стейка кісточку, злегка солю.
2. У сковороду наливаю олію, додаю спеції, воду, коньяк і два шматочки кореня імбиру. Ставлю на максимальний вогонь і закладаю курку в сковороду, готую до готовності перевертаючи на обидва боки, доки не википить вода і курочка почне смажитися, кришкою не накриваю, нарешті змащую курочку медом. Відбираю 4 ст. бульйону з курки, який не википів до кінця для соусу.
3. Перець нарізаю на кубики, нарізаю зелену цибулю, подрібнюю часник.
4. Готую соус: у глибокій мисці змішую солодкий перець, цибулю, часник, додаю кунжут, цукор, соєвий соус, теріяки, бальзамік, бульйон, солю за смаком.
5. Нарізаю дрібно гіркий перець, в сковороду наливаю трохи рослинної олії, ставлю на вогонь, олію потрібно піджарити з перцем і жару перелити через ситечко в соус (щоб шматочки перцю залишилися в ситечці). Перемішаю. Соус готовий.
6. Як подаю: беру шматочок курочки, роблю трохи надрізи вздовж, щоб соус просочився. Потім поливаю зверху соусом.