Існує багато рецептів морквяного пирога, але так, як я готую його, поки що не зустрічав. Адже все просто, як завжди. З таким пирогом можна ввечері посидіти в родинному колі, за чашкою чаю, а можна зустріти і гостей. Пиріг сподобається всім. І яскравий, і смачний, а ще корисний.
Інгредієнти
Кроки
-
Моркву нарізаю на дрібні шматочки. Вливаю в сковороду олію і викладаю моркву.
Всипаю цукор та перемішую. На 2 хвилини накриваю сковороду кришкою, щоб морква пустила сік.
Забираю кришку та готую моркву на великій потужності плити ще 10 хвилин. Періодично помішую. Вимикаю плиту і залишаю, щоб морква трохи охолола.
Поки морква остигає, вбиваю в чашу яйця і збиваю їх віночком. Вливаю до яєць кефір та додаю харчову соду. Перемішую. Залишаю осторонь на кілька хвилин. Сода погаситься кефіром.
Морква трохи охолола. За допомогою блендера подрібнюю на однорідну масу.
Додаю морквяне пюре до яєчної суміші та перемішую.
Поступово всипаючи борошно, вимішую тісто. Воно має вийти консистенцією як дуже густа сметана.
Викладаю тісто у форму для запікання, яку застелив пергаментним папером.
Відправляю в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Випікаю у режимі конвекції. Якщо такого режиму немає, можливий час збільшиться. Стежте за своєю духовкою.
Готовому пирогу даю повністю охолонути.
Смачний морквяний пиріг, у якому дуже багато моркви готовий. Заварюю чай та запрошую всіх до столу. Смачного.
ДЯКУЮ.