Всім привіт! Пропоную приготувати соковиту, смачну та апетитну шаурму з куркою у домашніх умовах. Виходить дуже смачно, ситно та пікантно. Спробуйте приготувати шаурму за цим рецептом і я впевнена, що вона вам сподобається. Із начинкою можна імпровізувати.
Інгредієнти
- Основні
- філе куряче 1 кг
- капуста пекінська 900 г
- огірки мариновані чи свіжі 150 г
- помідор 250 г
- морква по-корейськи 300 г
- олія для смаження
- лаваш тонкий 6 шт
- сіль за смаком
- перець за смаком
- спеції для курки 1 ч.л.
- Для соусу
- вершки 10% 400 г
- майонез 200 г
- часник 5 зубчиків
- паприка 1 ч.л.
- сіль за смаком
Кроки
-
1. Розрізаємо курячу грудку вздовж на тонкі пластини. Солимо, перчимо, посипаємо спеціями і добре розтираємо курку. Сковороду добре розігріваємо з рослинним маслом, кладемо шматочки курячого філе і смажимо з усіх боків до рум’яної скоринки.
Потім нарізаємо невеликими шматочками.
2. Тонко шаткуємо капусту і добре мені руками, щоб стала м’яка. Якщо використовуєте пекінську капусту, можна не м’яти.
3. Свіжі та мариновані огірочки нарізаємо тонкою соломкою.
4. Помідори нарізаємо тонкими дольками.
5. Для соусу: з’єднуємо сметану з майонезом, пропускаємо через прес часник, додаємо паприку і перемішуємо. Пробуємо на смак і за бажанням додаємо сіль.
6. Змащуємо соусом 1/3 лаваша, відступаючи від країв. Потім кладемо капусту, поверх капусти кладемо корейську моркву, потім кладемо шматочки курки, зверху помістимо свіжі або мариновані огірки та помідори і поливаємо все невеликою кількістю соусу.
7. Згортаємо лаваш з начинкою в щільний конверт або рулет.
8. Викладаємо готову шаурму швом вниз на розігріту суху сковороду, злегка притискаємо лопаткою і смажимо з двох боків до рум’яності.
Наша шаурма готова!
Усім приємного апетиту та відмінного настрою!