Курка в духовці цілком – це один із найбільш популярних рецептів, незважаючи на те, що страва проста, вона універсальна, можна готувати і для сім’ї на обід, і на будь-яке свято. Айва ідеально поєднується з куркою, надає їй особливого аромату і виступає чудовим гарніром.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка 1.4 кг
- айва 5 шт
- сметана 2 ст.л.
- вершкове масло 250 г
- куркума ½ ч.л.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Кроки
-
Айву (3 шт.) Порізати часточками і часточки навпіл. Обсмажити її на вершковому маслі, на повільному вогні до напівготовності.
Для подачі: 2 шт. айви потрібно нарізати часточками і обсмажити до готовності.
Попередньо курку необхідно добре вимити та обсушити.
Змішуємо куркуму, сіль чорний мелений перець і добре натираємо тушку курки всередині та зовні.
Начиняю курку айвою і треба зубочистками скріпити розріз.
Помістити курку в пакет для запікання, попередньо випустивши повітря. Зав’язати пакет із 2-х сторін.
Відправити у розігріту духовку на 200 градусів на 40 хвилин. Після закінчення цього часу, розрізати пакет і змастити курку сметаною.
Знову відправити в духовку на 20 хвилин, щоб вона зарум’янилася.