Найсмачніший і найпростіший у приготуванні торт "Спартак" або Шоколадний Медовик.
Шоколадно-медові коржі та ніжний сметанно-заварний крем.
Інгредієнти
Порції: –+
- корж
- яйця 1 шт
- вершкове масло 70 г
- молоко 70 г
- мед 60 г
- цукор 50 г
- борошно 160 г
- какао порошок 55 г
- сода ½ ч.л.
- сіль 1 дрібка
- Кремові
- сметана 270 г
- молоко 200 мл
- яйця 1 шт
- цукор 120 г
- ванільний цукор 1 ч.л.
- крохмаль кукурудзяний 35 г
- вершкове масло 100 г
Кроки
-
У каструлю додати цукор, вершкове масло, молоко та мед.
Поставити на середній вогонь і готувати помішуючи, доки не розтопиться масло і повністю не розчиниться цукор.
Додати соду і готувати ще 15 секунд, постійно помішуючи віночком.
Перелити суміш у глибоку миску та дати їй охолонути. -
Потім додати щіпку солі та яйце, перемішати.
Додати какао, перемішати до однорідності.
Додати половину борошна, перемішати.
Додати борошно, що залишилося, вимісити тісто. -
Лист змастити олією і застелити папером для випічки.
Тісто розділити на 2 частини та одну частину викласти на лист.
Розподілити тісто. Товщина коржа приблизно 2-3 мм.
Випікати при 180 ° С 8 хвилин.
Те саме зробити з другою половиною тіста. -
Обрізати краї та розрізати на 8 коржів 11см х 15 см.
Коржі відставити убік, обрізки перетворити на крихту. -
У каструлю всипати цукор, ванільний цукор, дрібку солі, кукурудзяний крохмаль і вбити яйце. Добре перемішати віночком.
Додати молоко та сметану, перемішати.
Поставити на середньо сильний вогонь та готувати постійно помішуючи до загусання крему.
Перелити крем у миску, накрити харчовою плівкою у контакт. Дати крему охолонути до кімнатної температури. -
Поки крем остигає, дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м'яким.
-
М'яке вершкове масло збити міксером до побіління і пишності (3-5 хв).
Частками додати заварний крем до олії та перемішати. -
На тарілку або дошку додати трохи крему і викласти перший корж.
Додати|добавляти| крем і рівномірно його розподілити.
Накрити другим коржем, додати крем, розподілити.
Те саме зробити з іншими коржами.
Верх і боки торта промазати кремом та прикрасити крихтою.
Забрати торт у холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.