Рецепт знайшла на Дзен у ВКУСНЯТІНА . Автору дякую! Також, на мій погляд, такий салат підійде для тостів та сендвічів. У рецепті вказую повну норму, я готувала приблизно третину (на 2 яйця) – це приблизно на 3-4 порції.
Інгредієнти
Порції: –+
- куряче яйце 6 шт
- авокадо (м’якоть, чиста вага) 230 г
- помідор 100 г
- цибуля (червона або біла) 50 г
- зелень петрушки за смаком
- листя салату чи шпинат
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- лимонний сік 1 ст.л.
- майонез 2 ст.л.
- сметана 2 ст.л.
- Діжонська гірчиця 1 ч.л.
Кроки
-
Яйця відварити по-крутому, остудити, порізати дрібними кубиками. М’якуш авокадо, цибулю і помідор порізати кубиками – приблизно, як яйця. Зелень петрушки порубати. Заправки змішати сметану, майонез, лимонний сік, гірчицю сіль та перець (в оригіналі гірчиці та перцю немає – але у мене дуже “попросилися”). Все перемішати із заправкою і відправити в холодильник приблизно на 1 годину, щоб все просочилося та аромати перемішалися. Для подачі помити і обсушити листя салату або шпинату, викласти ними тарілку, так щоб вона покрита повністю. Викласти салат і прикрасити, наприклад, половинкою яйця (відкласти із загальної кількості) та листочками петрушки. Смачного!