Не пиріг, а золото, красивий, повітряний, не складний у приготуванні. Готуйте та прикрашайте свій стіл таким чудовим рецептом.
Інгредієнти
Порції: –+
- для пирога
- молоко 400 мл
- цукор 80 г
- дріжджі( живі) 25 г
- ванільний цукор 1 пакетик
- куряче яйце 1 шт
- рослинна олія 50 мл
- вершкове масло 70 г
- сіль ½ ч.л.
- борошно 1000 кг
- молоко згущене 1 банк
- горіхи волоські 300 г
- вершкове масло 50 г
- Мак 50 г
- жовток яєчний 1 шт
Кроки
-
1. Для тіста: У тепле молоко додати цукор, перемішати, додати дріжджі, добре перемішати вилкою до повного розчинення дріжджів, додати ванільний цукор, яйце, олію, вершкове масло (розтоплене), сіль, перемішати, додати борошно і замісити тісто. Накрити рушником і залишити у теплому місці на 1 годину.
2. Тісто перенести на стіл, присипаний борошном, розкотити прямокутник товщиною 1 см.
3. Тісто змастити вершковим маслом, не змащуючи один край тіста, приблизно на 13 см.
4. Змастити тісто згущеним молоком (вареним), також не змащуючи один край тіста і присипати подрібненими волоськими горіхами.
5. Згорнути тісто в рулет, згортати з боку, яку ми змастили маслом і згущене молоко, до не промазаної частини, цю частину нарізаємо ножем на дрібні смужки. Нарізаними смужками обмотуємо рулет.
6. Рулет перенести у форму для випікання, вистелити форму пергаментом.
7. Зверху пиріг змастити жовтком і посипати маком і випікати в духовці за температури 170С близько 50 – 60 хвилин.