Смачний та ситний салат з курячою грудкою, ананасами та грибами – дуже гарний варіант салату на святковий стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- для салату
- грудка куряча ½ шт
- куряче яйце 3 шт.
- сир напівтвердий 150 г
- ананас 250 г
- печериці 250 г
- цибуля ріпчаста 1 шт
- сметана 3 ст.л.
- майонез 3 ст.л.
- сіль 1 за смаком
- олія для смаження 2 ст.л.
Кроки
-
Курячі грудки відварити (варити приблизно 20 хвилин після закипання води).
Нарізати цибулю та гриби кубиками.
Розігріти сковороду і додати олію.
Обсмажити цибулю до напівпрозорості. Додати до цибулі гриби та обсмажити до повного випаровування вологи.
Відварену курячу грудку розділити на волокна або нарізати кубиками.
Посолити за смаком грудку та гриби.
Яйця відварити. Відокремити білок від жовтка.
Змішати сметану та майонез.
Формування салату:
Першим шаром викласти частину курячого філе. Змастити соусом зі сметани та майонезу.
Далі викласти обсмажені гриби із цибулею.
Наступним шаром натерти сир. Поверх сиру укласти шар із ананасів.
На шар ананасів викласти натертий на дрібну тертку яєчний білок. Змастити соусом.
Далі повторюємо шари: грудки, гриби та сир. Кожен шар змастити соусом зі сметани та майонезу.
Поверх сиру натираємо жовток.
Останнім шаром укладаємо ананаси, що залишилися.
Салат з куркою, грибами та ананасом готовий!
Смачного!