Французький яблучний пиріг Тарт Татен

Сьогодні поділюся незвичайним рецептом приготування пирога перевертня з яблуками в карамелі на пісочному тісті. А назва цього пирога Тарт Татен. Яблучний пиріг виходить незвичайним та дуже смачним.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • У ємність просіюємо борошно з розпушувачем та сіллю.
    У ємність із борошном натираємо заморожене вершкове масло. Перемішуємо суміш борошна та масла для утворення крихти.
  • Беремо яйця та відокремлюємо жовтки від білків. У жовтки додаємо цукор і добре перемішуємо віночком. Вливаємо жовтки до отриманої крихти та замішуємо однорідне тісто. Забираємо в холодильник на 10 хвилин, щоб було легше розкотити його.
  • На пергаментному папері малюємо коло, що дорівнює діаметру форми. Тісто викладаємо на один лист пергаменту, зверху накриваємо другим листом і розкочуємо в коло завтовшки 5 мм. Відправляємо у холодильник, а тим часом готуємо карамель.
  • У сковороду насипаємо цукор та ванільний цукор. Розтоплюємо до утворення однорідної блискучої карамелі. Виливаємо карамель на пергамент і даємо охолонути.
  • У блендері подрібнюємо карамель, що охолола, до утворення крихти. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо на 4 частини видаливши серцевину. Роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером. На дно форми насипаємо частину карамельної крихти.
  • Викладаємо яблука бочком один до одного по колу. Зверху посипаємо карамеллю, що залишилася. І накриваємо охолодженим тістом. Тісто проколюємо дерев’яною паличкою. Пиріг відправляємо в духовку на 30 хвилин за температури 180 град.
  • Даємо трохи охолонути і перевертаємо пиріг на тарілку. Ось такий ароматний та апетитний пиріг вийшов. Заварюємо улюблений чай та приємного апетиту!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: