Сьогодні поділюся незвичайним рецептом приготування пирога перевертня з яблуками в карамелі на пісочному тісті. А назва цього пирога Тарт Татен. Яблучний пиріг виходить незвичайним та дуже смачним.
Інгредієнти
- Для тесту:
- борошно пшеничне 170 г
- розпушувач тіста 2 г
- сіль 1 г
- вершкове масло 150 г
- яйця 2 шт
- цукор 45 г
- яблуко 8 шт
- Для карамелі:
- цукор 160 г
- ванільний цукор 1 ч.л.
Кроки
-
У ємність просіюємо борошно з розпушувачем та сіллю.
У ємність із борошном натираємо заморожене вершкове масло. Перемішуємо суміш борошна та масла для утворення крихти. -
Беремо яйця та відокремлюємо жовтки від білків. У жовтки додаємо цукор і добре перемішуємо віночком. Вливаємо жовтки до отриманої крихти та замішуємо однорідне тісто. Забираємо в холодильник на 10 хвилин, щоб було легше розкотити його.
-
На пергаментному папері малюємо коло, що дорівнює діаметру форми. Тісто викладаємо на один лист пергаменту, зверху накриваємо другим листом і розкочуємо в коло завтовшки 5 мм. Відправляємо у холодильник, а тим часом готуємо карамель.
-
У сковороду насипаємо цукор та ванільний цукор. Розтоплюємо до утворення однорідної блискучої карамелі. Виливаємо карамель на пергамент і даємо охолонути.
-
У блендері подрібнюємо карамель, що охолола, до утворення крихти. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо на 4 частини видаливши серцевину. Роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером. На дно форми насипаємо частину карамельної крихти.
-
Викладаємо яблука бочком один до одного по колу. Зверху посипаємо карамеллю, що залишилася. І накриваємо охолодженим тістом. Тісто проколюємо дерев’яною паличкою. Пиріг відправляємо в духовку на 30 хвилин за температури 180 град.
-
Даємо трохи охолонути і перевертаємо пиріг на тарілку. Ось такий ароматний та апетитний пиріг вийшов. Заварюємо улюблений чай та приємного апетиту!