Щоб приготувати торт, не обов’язково стояти біля плити. А щоб приготувати смачний торт – потрібно просто знайти хороший рецепт. І сьогодні я ділюся з вами якраз таким – смачним та перевіреним рецептом торта, для якого навіть духовка не знадобиться. А знадобиться всього 3 простих продукти, які є на кожній кухні! Відразу попереджаю, що цей торт без випічки та без печива.
Гості подумали, що то Наполеон. А це – CМЕТАННИК. Дуже ніжний і просочений, просто тане у роті! Не вірите? Давайте перевіримо.
Збережіть рецепт, щоб не втратити і поділіться з мамою, донькою та подружками у соцмережах
Інгредієнти
- Коржі:
- Сметана 200 г
- цукор 200 г
- розпушувач 10 г
- Борошно 400 г
- Крем для торта:
- Сметана 600 г
- цукрова пудра 200 г
Кроки
-
У борошно додаю розпушувач. У мене тут 400 г борошна та пакетик розпушувача – це 10 г або 2 ч.л.
-
Просіюю борошно з розпушувачем і замішую тісто.
-
З тіста формую ковбаску (або джгутик).
Поділяю на 10 частин. -
Посипаю стіл борошном і розкочую кульку тіста в тонкий корж.
-
Обрізки я збираю, подивіться скільки обрізків виходить.
-
Збираю обрізки тіста, роблю джгутик і розкочую додаткові коржі.
Просто відмінне безвідходне виробництво:)
У мене вийшло всього 16 коржів із усієї порції тіста. І пару коржів я тому пущу на прикрасу торта. -
І тепер все дуже просто: розігріваю сковороду, нічим її не змащую.
Викладаю коржик і печу буквально 1-2 хвилини з одного боку. -
Перевертаю і печу ще 1-2 хвилини з іншого боку.
-
Вийшла така густа сметана, як домашня сільська, за густотою. Тільки подивіться, сметана просто як сир, не те, що ложка стоїть, можна навіть руками її наламати))
-
Отже, у мисці у мене 600 г вже відваженої сметани.
Додаю до сметани 200 г цукру. -
І тепер просто збиваю крем на низькій швидкості міксера до однорідності.
Подивіться, який гарний крем у нас вийшов. -
І є маленький секрет. Поділюсь їм, можливо, не всі його знають. Якщо мені потрібно, щоб торт просочився дуже швидко, я просто збризкую коржі молоком, а зверху змащую кремом. Тоді коржі просочуються просто моментально і тортик можна їсти навіть через 30 хвилин після холодильника.
. -
Ось такий високий тортик у нас із вами вийшов.
-
1-2 коржі я поламаю і можна подрібнити їх качалкою, а можна в блендері, як вам зручніше.
-
І ще один маленький секрет: щоб торт вийшов рівним і не завалювався на один бік, я кладу на нього будь-який вантаж – хоча б звичайну обробну дошку і залишаю на 10 хвилин. Завдяки такому простому способу, Тортик виходить рівним і ще краще і швидше просочується.
-
Зверху обмазую торт залишками крему.
-
Обсипаю крихтами боки торта.
-
-
А у центр я хочу натерти шоколадку. Можна натерти на звичайній великій тертці. Або дуже зручно настрогати шоколад за допомогою звичайної овочечистки або ножа ось така гарна шоколадна стружка виходить.
-
Можете натерти шоколадку, можете просто повністю обсипати торт крихтами – прикраса торта – це завжди справа вашого смаку та фантазії.
.
Забираю торт у холодильник і даю настоятися. -
Друзі, це дуже вдалий, а головне – простий рецепт торта. У духовці ви можете спокійно запікати м’ясо або рибу на святковий стіл, а навіть якщо ви вирішите приготувати торт в останній момент, ви зможете спокійно зробити це, адже для нашого торта навіть духовка не знадобиться.
Крім того, продукти для торта потрібні найпростіші: це сметана, борошно і цукор – ці продукти ви можете легко купити в будь-якому найближчому магазині, навіть далеко ходити не доведеться.
Ну що, вже просто не терпиться спробувати! -
Подивіться, який розріз у нашого торта – просто тисяча та один шар, і багато смачного крему!
Торт чудово просочився, ніжний, соковитий – просто тане у роті! Я готувала цей торт для гостей, і вони подумали, що це Наполеон! А коли довідалися, що це не Наполеон, а Смітанник – дуже здивувалися! -
Яким же смачним вийшов цей торт без випічки!
Ви самі і ваші гості будуть у захваті, а подруги обов’язково попросять рецепт. -
Так що обов’язково збережіть рецепт, щоб не втратити та ділитеся з друзями та подружками у соцмережах.
-
Смачного!