Горішки зі згущеним молоком “Смак дитинства”
Інгредієнти
- тісто
- Масло вершкове (кімнатної температури) 250 гр.
- яйця 2 шт.
- цукор ½ стакана
- ванільний цукор 10 гр.
- сіль
- борошно 3 стакана
- сода ½ ч.л.
- оцет 1 ч.л.
- Масло вершкове (для змащування форми) 5 гр.
- Начинка
- горіхи кешью 50 гр.
- мигдаль 50 гр.
- Варене згущене молоко 400 гр.
Кроки
-
Збиваємо = яйця+ванільний цукор+цукор+сіль
-
Додаємо м’яке вершкове масло і добре все перемішуємо.
-
Додаємо борошно поступово + соду гашеною оцтом. Тісто виходить не круте, трохи липке.
-
Форму злегка змащуємо олією.
-
У кожну половинку накладаємо тісто, заповнюючи поглиблення на дві третини обсягу. Після заповнення форму треба щільно притиснути, щоб тісто рівномірно розподілилося.
-
Печемо з кожного боку по 4-5 хвилин. Під час випікання треба розкривати форму, перевіряючи, щоб горішки не підгоріли.
-
Готуємо начинку. Змішуємо мигдаль, кешью, крихти печених горіхів, згущене молоко. У підготовлені половинки накладаємо начинку та з’єднуємо всі половинки, виходить ціла гора дуже апетитних горішків.
Смачного !