Ніжний пиріг з полуницею та крихтою крихтою.
Полуницю можна замінити на вишню, малину чи абрикоси, сливи.
Інгредієнти
- тісто:
- вершкове масло 80 г
- цукор 120 г
- ванільний цукор 10 г
- куряче яйце 2 шт
- сметана (у мене 15%) 80 г
- борошно пшеничне 150 г
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- соди ¼ ч.л.
- сіль
- полуниця г
- Штрейзель:
- вершкове масло 80 г
- цукор 80 г
- борошно пшеничне 100 г
Кроки
-
Полуницю промити, обсушити, розрізати на половинки.
Для штрейзельної крихти холодну вершкову олію перетерти в крихту з борошном і цукром. Прибрати у холодильник.
Для тесту:
Борошно змішати з розпушувачем та содою.
Олію кімнатної температури збити з цукром, ванільним цукром і щіпкою солі. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця і потім сметану. Додати борошняну суміш і перемішати лопаткою. Викласти тісто у форму (у мене d=22 см). Зверху розкласти полуницю щільним шаром один ряд. Посипати полуницю штрейзелем.
Випікати в розігрітій духовці за 180С 40-45 хвилин.
Смачного!