Гарбуз на сковороді за новим рецептом з нутом

Страви з гарбуза дуже смачні та корисні. Готуємо страву з гарбуза абсолютно по-новому. Простий рецепт гарбуза , який ви ще не куштували. Я покажу як приготувати нут (турецький горох) і водночас гарбуз в одному блюді так, щоб усі просили добавки! Цей рецепт з нуту дуже простий та доступний. Нут просто тане у роті. Гарбуз надає йому особливого неповторного смаку! Пісна страва 😊

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
Друк
  • 1) Для рецепту підійде як сирий нут, так і готовий консервований. Сирий треба буде приготувати заздалегідь. Якщо готуєте в каструлі, варіть 2-3 години після закипання до готовності. Попередньо вимочуємо нут від 2 до 5 години або всю ніч.
    2) Цибуля та перець дрібно нарізаємо, морквину теж можна нарізати кільцями або на дрібні кубики.
  • 3) Помідори очищаю від шкірки та натираю, можна натерти на тертці або перебити занурювальним блендером. Нам потрібен густий помідорний сік із м’якоттю, можна замінити його на томат пасту за смаком.
    4) Гарбуз нарізаємо на невеликі кубики.
    5) На плиті в каструлі спочатку готуємо засмажку з цибулі та моркви. Потім обсмажуємо на середньому вогні гарбуз близько 7-8 хвилин.
  • 6) Відправляємо до гарбуза нут. Він готовий, тому обсмажувати довго не потрібно, 5-6 хвилин цілком достатньо.
    7) Додаємо сік стиглих помідор або томат пасту за смаком.
    8) Наливаємо приблизно 500 мл води, щоб страва була соковитою і утворився соус.
    9) У цю страву я обов’язково додаю приправи до смаку. Це паприка 1 ч.л. і шафран – пару дрібок. Солю до смаку і додаю ще трохи цукру теж до смаку.
    10) Накриваю кришкою та готую під кришкою ще близько 5 хвилин. Потім подаю страву до столу. Можна посипати свіжою зеленню кропу за бажанням. Страва пісна, дуже корисна і смачна.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: