Печінковий торт дуже простий у приготуванні. Тонкі млинці з печінки промазуються кремом із майонезу та йогурту. Виходить дуже смачна та красива закуска на святковий стіл. Смачного!
Інгредієнти
Порції: –+
- Для млинців:
- печінка яловича 500 г
- куряче яйце 3 шт
- молоко 70 мл
- борошно пшеничне 3 ст.л.
- олія для смаження 1 ст.л.
- свіжомелений перець 1 дрібка
- сіль 1 ч.л.
- Для крему:
- майонез 100 г
- йогурт 50 г
- лимонний сік ½ ч.л.
- свіжомелений перець 1 дрібка
- сіль 1 дрібка
- кріп
- Для прикраси:
- сир твердий 30 г
- петрушка
Кроки
-
Яловичу печінку очищаємо від плівок і прожилок, потім нарізаємо невеликими шматочками.
Перемелюємо печінку в блендері до однорідного стану.
До перемеленої печінки додаємо яйця, молоко, сіль, перець і борошно, добре вимішуємо віночком.
Розігріваємо сковороду з олією.
З отриманої маси підсмажуємо тонкі млинці з кожного боку по 2 хвилини (у мене вийшло 9 млинців на сковороді діаметром 22 см).
Даємо млинцям повністю охолонути.
Поміщаємо в піал майонез, густий йогурт, подрібнений кріп, видавлюємо сік лимона, солимо і перчимо до смаку.
Перемазуємо печінкові млинці кремом, формуючи тортик.
Верхній млинець також змащуємо кремом, прикрашаємо до смаку (я посипала тертим сиром і красиво поклала кілька гілочок петрушки).
Охолоджуємо торт у холодильнику 2-3 години.
Виходить дуже смачна та красива закуска на святковий стіл.
Смачного!