Смачна форель/червона риба простий рецепт! Шикарна риба у вершковому соусі за 20 хвилин дуже швидко та смачно. Найкращий рецепт риби на будь-яке свято. Соковита риба, яка просто тане у роті! Корисно, швидко, просто на святковий обід чи вечерю .
Інгредієнти
- Для смаження риби
- Форель/семга/лосось (стейки вагою 150-200 гр.) 4 шт
- цибуля ріпчаста 2 шт
- олія рослинна/оливкова 4 ст.л.
- сіль за смаком
- перець чилі (мелений) за смаком
- Для соусу
- жовтки 2 шт
- вершкове масло 100 г
- вода 2 ст.л.
- чебрець 1 ч.л.
Кроки
-
1) Спочатку готуємо ніжний соус. Беремо 2 жовтки, додаємо 2 столові ложки води. Енергійно збиваємо жовтки віночком. Міксер не використовую, вінчиком все можна збити дуже швидко та легко.
2) Заздалегідь розтоплюємо 100 г вершкового масла на мінімальному вогні, знімаємо пінку. Її можна використовувати для приготування каш та овочів, але в даному рецепті вона нам не знадобиться.
3) На водяній бані нагріваємо жовтки та повільно вводимо невеликими порціями вершкове масло. Увесь час помішуємо. Маса поступово почне густіти. На це йде не більше 2-х хвилин, не перетримайте. Після остигання соус ще трохи загусне. Соус повинен вийти середньої густоти кремової консистенції. Щось схоже на заварний крем. Солимо соус до смаку і додаємо чебрець або дрібно нарізану петрушку (на ваш вибір). -
4) Рибу промиваємо, просушуємо і солимо з двох сторін і можна поперчити до смаку або замість перцю використовувати мелений чилі.
5) Смажимо рибу з двох сторін, до готовності.
6) Цибулю нарізаємо кільцями та обсмажуємо до золотистого кольору.
7) На дно тарілки кладемо обсмажену цибулю. Зверху кладемо стейки форелі (можна використовувати замість форелі сьомга або лосось). Поливаємо соусом. Перевертаємо і можна полити ще раз соусом, щоб соус обволікав рибу з усіх боків.
Можна прикрасити блюдо свіжою петрушкою для розмаїття. Виходить дуже просте та смачне святкове блюдо. Смачного!