Безе з горіхами та шоколадом (або з маком та кокосовою стружкою)

Здрастуйте, товариші Кулінари!
У нас сьогодні рецепт для бідолах (таких, як я :))), у кого на кухні не виходять елементарні, здавалося б, речі. Є така дивовижна категорія людей, які мають складне, але не виходить просте. Ось я, наприклад, можу написати текст будь-якої найдовшої довжини – а короткий не можу :))) Можу приготувати будь-яку іспанську паелью або індійське каррі з 25 інгредієнтів, але не вмію нормально зварити рис або смачно посмажити картоплю! Як ви вже зрозуміли, класичне безе з 2-х інгредієнтів мені теж не дається. Але якщо додати ще 2 інгредієнти… чарівним чином все виходить :))) Рецепт, як я вже сказала, для бідолах і для широкого кола глядачів :) Для всіх, хто ще не пробував готувати безе з горіхами та шоколадом, але давно хотів !

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
Друк
  • 100 грам будь-яких горіхів (у мене волоські) подрібнюємо будь-яким зручним способом до дрібних шматочків (мені зручно в блендері).
  • Одну стограмову шоколадку теж подрібнюємо у зручний спосіб. Мені в даному випадку зручно подрібнити її ножем.
  • Далі нам знадобляться 3 білки від яєць. Миска, в якій ми збираємось збивати білки, повинна бути повністю суха і знежирена. У миску повинен потрапити тільки білок і ні краплі жовтка, тому раджу розділяти яйця на білки і жовтки не над основною мискою, а над окремою.
    Ніж та віночки міксера теж мають бути чистими та сухими.
  • Далі цукрова пудра. Її нам знадобиться за вагою стільки ж, скільки у нас білків (але можна взяти менше, якщо побоюєтеся, що буде надто солодко). За досвідом можу сказати, що три білки від яєць нульової категорії важать приблизно 110 грам.
    Щоб дізнатися точну вагу білків, можна їх додавати в миску, що стоїть на терезах.
    Якщо цукрова пудра звалялася в грудочки, потрібно перемолоти її в блендері і повернути до стану пудри.
  • У процесі збивання білків нам потрібно буде поступово додавати цукрову пудру. Я починаю додавати, коли маса вже стала білою і додаю невеликими порціями весь об’єм досить швидко: щойно попередня порція втрутилася, додаю наступну.
  • Додала всю пудру і продовжую збивати до максимально можливої густини маси. Яка вийде. Маса повинна збитися до стійких піків приблизно за 7 хвилин.
    Якщо маса так і не збилася до стійкої щільності, а залишилася рідкою, то в даному випадку це не критично. Продовжуємо готувати печінки з такої маси, яка вийшла – смачно буде у будь-якому випадку.
    Духовку розігріваємо до 180 градусів.
  • Тепер насипаємо в миску із збитими білками горіхи та шоколад і акуратно змішуємо їх із білковою масою рухами зверху вниз.
  • Великий стандартний лист застилаємо антипригарним килимком або пергаментом з антипригарним покриттям.
    Тепер перед нами стоїть завдання вмістити всі безешки на один лист.
    Ми вважаємо за краще робити маленькі безешки, приблизно на один укус. Тому в мене одна безешка – це половинка десертної ложки тіста. Викладаю я їх на невеликій відстані один від одного, але дуже близько до країв листа, щоб усім вистачило місця. Якщо вони трохи розтечуться і злипнуться – це не страшно – їх легко потім розламати.
    Якщо маса у вас вийшла дуже рідкою, то ви взагалі можете вилити її на лист і запекти єдиним коржем! А потім нарізати.
  • Ставимо лист у розігріту духовку рівно на 5 хвилин.
    Через 5 хвилин вимикаємо духовку і забуваємо про безешки на 2 години. Далі вони будуть не випікатися, а сушитися, остигаючи разом із духовкою. За ці дві години духовку категорично не можна відчиняти!
  • Ще ми спробували в таке безе замість горіхів та шоколаду покласти кокосову стружку та мак. Було також дуже смачно!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: