Медовик за 12 хвилин? Як ви гадаєте, це можливо? Так, і це дуже просто, друзі!
Сьогодні я поділюся з вами найшвидшим і лінивим рецептом Медовика, який ви спечете всього за 12 хвилин! Без метушні з тестом, без розкочування коржів, такий ніжний, що просто тане в роті.
Чудовий медовик з найніжнішим сметанним кремом.
Мама поділилася зі мною цим рецептом і я вже точно вирішила, що готуватиму саме цей торт на новий рік!
А що ще потрібно: швидко, просто, торт виходить великий – вистачить на всіх гостей, і дуже смачний, такого смачного медовика я ще не куштувала! Це не Медовик, а мрія!
Збережіть рецепт, щоб не втратити і поділіться з мамою, донькою та подружками у соцмережах.
- Тісто для медовика
- вершкове масло 200 г
- мед 180 г (4 ст.л. )
- сода 2 ч.л.
- яйце 4 шт
- цукор 200 г
- Борошно 300 г
- Просочення
- цукор 60 г
- вода 80 мл
- коньяк 1 ст.л.
- Крем для торта
- вершки 25% 700 г
- вершки 33% ½ літра
- цукрова пудра 180 г (за смаком)
- ванільний екстракт 1 ч.л.
-
У каструльку кладу 4 ст. Меду. Якщо зважуватимете на вагах – це 180 г.
Додаю 200 г вершкового масла. -
І в гарячу суміш додаю звичайну харчову соду.
Кладу 2 ч. л. Соди та перемішую. -
Подивіться, як добре спінилася суміш.
Чудово, така реакція показує, що мед у нас хороший. Тортик вийде найсмачніший! -
Перемішую. Можна перемішати віночком чи міксером на низькій швидкості. Збивати не потрібно, щоб борошно розійшлося в тістові.
Перемішала і поки що відставляю убік.
.
Порада. Борошно треба обов’язково просіяти, щоб медовий корж вийшов пишним та повітряним. -
Розбиваю 4 яйця. В мене яйця середнього розміру, не дуже великі.
Всипаю 200 г цукру.
І збиваю яйця з цукром буквально 1-2 хвилини – для того, щоб цукор трохи розчинився. -
І тепер потихеньку, за 2 або 3 рази вливаю збиті яйця до медового тіста та перемішую на низькій швидкості міксера.
-
Беру лист. У мене велике стандартний лист для духовки: 30х40 см.
Застилаю пергаментом.
Виливаю одразу все тісто і розрівнюю.
.
Духовку розігріваю до температури 180 ºC.
У мене нагрівання: верх+низ. Випікаю медовик на другій поличці духовки приблизно 12 хвилин. -
А поки печеться медовий корж, я зроблю просочення для торта (адже я обіцяла, що рецепт буде дуже швидким і щоб тортик просочився просто моментально, йому відмінно підійде ось таке просочення).
У каструльці з’єдную 60 г цукру.
80мл води.
І нагріваю до розчинення цукру.
Просочення навіть не потрібно доводити до кипіння – як тільки цукор розчинився, все готове. -
Знімаю з вогню.
Додаю – 1 ст.л. Коньяку.
Відставляю убік остигати. -
Медовий корж уже готовий.
Готовність коржа перевіряю дерев’яною паличкою – якщо вона виходить із бісквіту сухою, без слідів тіста, він готовий.
Медовик дбає дуже швидко за 10-12 хвилин – корж за цей час добре зарум’янився. Я вимкнула духовку та залишила корж ще на 5 хвилин у вже вимкненій духовці, щоб він гарантовано повністю дійшов до готовності.
.
Порада. Всі духовки різні – тому далеко з кухні не йдіть, просто спостерігайте за коржем через дверцята духовки, і якщо потрібно, додайте або зменште кілька хвилин.
.
Подивіться, який красень вийшов. Корж просто чудовий – пишний, дуже м’який та ніжний. А медовий аромат стоїть просто на весь будинок!
Залишаю медовий бісквіт, щоб він повністю охолонув. -
А поки медовик остигає, приготую крем для торта .
-
У миску кладу 700 г сметани.
Додаю до сметани половину збитих вершків та акуратно перемішую ложкою або силіконовою лопаткою (тільки не міксером, щоб крем вийшов ніжним та однорідним, без грудочок).
Додаю до сметани вершки, що залишилися. Перемішую і готовий крем.
Подивіться, який ніжний крем вийшов. Просто шалений. При цьому, як я вже говорила – повністю з натуральних інгредієнтів і без будь-якого загусника для сметани. -
Медовий Корж вже повністю охолонув.
Розрізаю бісквіт навпіл. -
Подивіться, медовик такий пористий у розрізі – повітряний і дуже м’який.
-
Обрізаю з усіх боків краю біля коржа.
.
Відразу обрізки не з’їдайте, вони ще нам знадобляться і трохи пізніше підуть на обсипання готового тортика -
І тепер я розрізаю кожну половинку бісквітного коржа вздовж – у результаті вийде 4 коржі.
-
Просочити коржі просоченням з коньяком. Просочення вже повністю охололо. Завдяки їй коржі вийдуть просто неймовірно ніжними, пухнастими і тортик дуже швидко просочиться, його можна буде хоч відразу їсти.
-
Все вже практично готове, залишилося тільки зібрати тортик, а це дуже швидко.
На блюдо для торта кладу корж.
Змащую кремом.
Крему можна класти якомога більше – кремом тортик не зіпсуєш! І розрівнюю крем по всій поверхні коржа. -
Накриваю зверху другим просоченим коржем та знову крем.
Таким чином, збираю торт і добре промазую кремом з усіх боків. -
Обрізки коржа подрібнюю у блендері.
Ось така бісквітна крихта виходить – ароматна, ммм! -
І обсипаю торт крихтами: спочатку боки, а потім і верх тортика.
-
Подивіться, друзі, буквально за лічені хвилини ми з вами зібрали такий чудовий медовик.
І хоча цей рецепт медовика, справді можна назвати лінивим, т.к. не потрібно розкочувати коржі, випікати їх окремо і потім довго чекати, поки торт просочиться, як у класичному медовику. Мені здається, що торт виходить навіть кращим і смачнішим за звичайний медовик і його можна їсти хоч відразу, тому що самі коржі дуже ніжні, а плюс ще й просочення для торта – значно скорочують час приготування. -
Сметанний крем для торта просто шалений. Часто у мене не збивається звичайна магазинна сметана і або доводиться її відважувати або додавати загусник для сметани, а це хімія. додавати хімію в домашній тортик зовсім не хочеться, тому я знайшла для себе цей чудовий сметанний крем без загусника, і тепер використовую для тортів тільки його!
Так що дорогі мої, обов’язково приготуйте цей Медовик і не забудьте поділитися рецептом з мамою, донькою та подружками в соцмережах, вони точно будуть вам вдячні. -
Якщо вам сподобався рецепт, напишіть будь ласка в коментарях: хочу медовик, і я знатиму, що вам подобаються рецепти, які я вам знімаю на відео.
Як я вже говорила, цей медовик я готуватиму на новий рік. А мені дуже цікаво, який торт ви готуватимете на новорічний стіл? Напишіть у коментарях. -
Смачного!