Оселедець під шубою – чи не найпопулярніша страва на новорічному столі вже багато років, але я цього року готуватиму вдома нову закуску. Підготовка меню на новорічний стіл для мене завжди особливий ритуал, хочеться приготувати для гостей щось нове та цікаве. На новорічний стіл 2022, я готуватиму закуску з оселедця, простий святковий рецепт, який відрізняється оригінальністю, подачею та смаком. Особливих зусиль та навичок для приготування цієї закуски не потрібно.
Інгредієнти
Порції: –+
- філе оселедця 250 г
- часник 1 шт
- Морква варена 1 шт
- Зелений горошок 3 ст.л.
- зелень петрушки 1 пучок
- желатин 1 ст.л.
- вода 1 стакан
- майонез 3 ст.л.
- хліб бородинський 10 ломтиков
Кроки
-
1. Желатин залити холодною кип’яченою водою та залишити для набухання.
2. Філе оселедця нарізати кубиком, подрібнити цибулю і змішати в окремій ємності.
3. В окремому посуді змішати нарізану дрібним кубиком моркву, зелений горошок та подрібнену зелень.
4. Набряклий желатин підігріти до повного розчинення і додати майонез. Ретельно перемішати та влити в ємність із підготовленими овочами.
5. Збираємо закуску: на дно силіконових форм викладаємо овочі, на них оселедець з цибулею і знову овочі.
6. Відправляємо у холодильник до повного застигання.
7. Для подачі вирізаємо з скибочок хліба, склянкою відповідного діаметра, основу для закуски. На неї викладаємо закуску, вийнявши її із силіконової форми.
8. Прикрашаємо зеленню петрушки.