Пропоную кілька простих та швидких варіантів канапе на Святковий стіл. Смачна, швидка та елегантна закуска.
Інгредієнти
Порції: –+
- для канапе
- хліб бородинський 3 кусочки
- вершковий сир 80 г
- оселедець філе 1 шт
- огірок 1 шт
- яблуко зелене 1 шт
- цибуля червона 1 шт
- чорний перець 5 г
- кріп 5 гілочок
- куряче яйце 2 шт
- молоко 80 мл
- сіль дрібка
- багет 3 кусочки
- сир голландський 20 г
- сьомга холодного копчення 130 г
- рослинна олія 1 ст.л.
Кроки
-
1.Перший варіант: бородинський хліб нарізати тонкими трикутниками (3 скибочки), намазати кожен крем сиром, нарізати огірок-кільцями, яблуко – півкільцями, філе оселедця нарізати невеликими рівними шматочками, червону цибулю – півкільцями. Викласти на кожен трикутник хліба поверх крем сиру по дві скибочки яблука, два шматочки оселедця, одну скибочку огірка і півкільця червоної цибулі. Прикрасити канапе гілочкою кропу та злегка посипати чорним перцем.
2. Другий варіант: збити віночком яйця з молоком і щіпкою солі, розігріти в сковороді олію, влити яйця, смажити 3-4 хвилини. Коли омлет буде майже готовий, додати дрібно натертий твердий сир, коли сир розплавиться, виделкою добре розмішати яєчну суміш і трохи підсмажити. Нарізати багет (3 скибочки) і злегка підсмажити на сухій сковороді з обох боків.
Викласти на кожну скибочку хліба готовий омлет. Філе сьомги нарізати тонкими скибочками, згорнути в рулетик і покласти на хліб із омлетом, прикрасити подрібненим кропом.