Піца Кальцоне – це закрита піца, чимось нагадуємо пиріг. Начинка може бути будь-яка. Піца все одно вийде дуже смачною.
Інгредієнти
Порції: –+
- борошно пшеничне 500 г
- вода 250 мл
- дріжджі 6 г
- цукор 6 г
- сіль 10 г
- рослинна олія 18 г
- Начинка – все, що є в холодильнику
Кроки
-
Готуємо тісто для піци: наливаємо в ємність теплу воду, додаємо цукор, дріжджі і добре перемішуємо.
Залишаємо на хвилин 15, щоб дріжджі почали працювати.
У глибоку ємність просіюємо борошно, додаємо сіль.
Робимо поглиблення і виливаємо дріжджі, потім олію.
Замішуємо м’яке еластичне тісто.
Накриваємо харчовою плівкою або рушником і ставимо у теплому місці на 1 годину.
Тим часом можна підготувати начинку. -
З тіста формуємо дві основи для піци.
Змащуємо її томатним соусом та викладаємо начинку.
Зверху накриваємо тістом, добре защипуємо краї. -
Виделкою робимо проколи для виходу пари.
-
Випікаємо при максимальній температурі духовки, до золотистої скоринки.
Смачного!