Кислий ревінь з хрумкою коричною основою з печива роблять цей чізкейк особливо свіжим і апетитним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревенний компот
- ревень 500 г
- лимонний сік 50 мл
- цукор 125 г
- Основа
- Печиво 200 г
- вершкове масло 75 г
- Кориця 1 ч.л.
- Начинка
- вершковий сир 300 г
- цукрова пудра 60 г
- ванільний цукор 1 ст.л.
- Ревенний компот 250 мл
- желатин 5 пластин
- вершки 35% 300 мл
- Глазур
- желатин 3 пластин
- Ревенний компот 250 мл
Кроки
-
1. Насамперед приготуйте ревний компот. Для цього наріжте ревінь на маленькі шматочки і змішайте в каструлі з цукром та лимонним соком. Доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні приблизно 5 хвилин, поки ревінь не стане м’яким. Дайте компоту повністю охолонути.
-
2. Для основи подрібніть печиво в блендері в крихту і змішайте з розтопленим вершковим маслом і корицею. Викладіть цю масу в підготовлену роз’ємну форму діаметром 24 см. Запечіть основу в духовці при 175С 8-10 хвилин і дайте охолонути.
-
3. Для начинки збийте вершковий сир кімнатної температури із цукровою пудрою та ванільним цукром. Додайте поволі остиглий ревний компот. Желатин замочіть у холодній воді на 5 хвилин. Жирні вершки збийте та додайте їх акуратно до вершкової маси. Желатин розведіть в 50 мл теплої води і тоненьким струмком влийте в вершкову масу, продовжуючи збивати. Викладіть начинку на підзапечену основу, розрівняйте та поставте в холодильник на ніч застигати.
-
4. Для глазурі замочіть желатин у холодній воді на 5 хвилин. Підігрійте ревний компот і розведіть у ньому желатин. Викладіть глазур на застиглий торт і дайте постояти в холодильнику ще кілька годин.
-
Смачного!