М’ясо, запечене у червоному вині – простий та дуже смачний рецепт німецької кухні. Готується просто, виходить дуже соковитим, чудово виглядає на святковому столі.
Інгредієнти
Порції: –+
- свинина 1.2 кг
- вино червоне 700 мл
- сіль 1 ч.л.
- перець чорний мелений 1 ч.л.
Кроки
-
Для приготування цього рецепту беремо свинячий ошийок, якщо брати биток, м’ясо вийде сухим. Ошийок поміщаємо в каструлю та заливаємо червоним вино так, щоб вино повністю покрило м’ясо. Залежно від форми посуду, вина може піти більше або менше. М’ясо з вином поміщаємо в холодильник щонайменше на 5 годин, краще на ніч.
-
Після того, як м’ясо промаринувалося у вині, дістаємо його та натираємо сіллю та перцем. Зазвичай на 1 кг свинини використовую 1 чайну ложку солі, на 1,2 кг – ложку з гіркою. Перець кладіть на власний розсуд, можете скористатися приправою для м’яса.
-
Попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. У форму для запікання виливаємо 1 склянку маринаду, кладемо м’ясо та накриваємо форму фольгою. Запікаємо 50 хвилин, потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до утворення гарної скоринки. М’ясо, запечене у червоному вині, готове! Смачного!