Ви любите суші? Ми просто обожнюємо! Але готувати суші і крутити роли – досить довго, тому пропоную вам приготувати такий шикарний суші – торт або суші салат на святковий стіл. Швидко, просто, смачно та дуже красиво! І ви самі, і ваші гості будуть у захваті!
Інгредієнти
- Рис для суші + Заправка
- рис для суші 250 г
- вода (для варіння рису) 300 мл
- оцет рисовий 60 мл
- сіль ½ ч.л. (за смаком)
- цукор 1/2-1 ч.л. (за смаком)
- Для суші салату (на форму 18-20 см)
- листи норі 2 листа
- вершковий сир 150 г
- теріяки (або соєвий соус) 1-1.5 ст.л.
- огірок свіжий 1 шт (170-200 г)
- лосось (слабосолений) 150-250 г
- кунжут
- зелень
Кроки
-
Поки вариться рис, приготуємо заправку для рису .
У мисці змішаємо:
Рисовий оцет.
Ложку солі.
І трохи цукру.
І добре перемішуємо заправлення. Сіль і цукор у заправку я рекомендую додавати на ваш смак. -
Пройшло 15 хвилин, рис готовий.
Вливаємо оцтову заправку до рису.
Акуратно перемішати. Рис готовий. -
Складання Салату – Суші.
Вирізаємо коло з листа норі діаметром кільця форми.
Внутрішні стінки форми змащуємо олією.
На блюдо для подачі ставимо кільце.
І кладемо лист норі. -
Викладаємо шар рису. І розрівнюємо лопаткою. Для зручності можна набирати і розрівнювати рис змоченими у воді руками.
-
Далі шар рису можна покрити вершковим сиром. А можна вершковий сир змішати із соєвим соусом або соусом теріяку.
Кладемо у миску вершковий сир.
Додаємо до сиру соус. -
І перемішуємо лопаткою до однорідності.
Додаючи соєвий соус у сир, ми надамо йому додаткову пікантну нотку у смаку. -
І тепер цим сиром ми змащуємо наш рис.
-
У огірка відрізаємо кінчики та нарізаємо тонкими скибочками.
Скибочки огірка повинні бути не надто товстими – буквально пару міліметрів.
Викладаємо огірки на вершковий сир. -
Тепер тонкими скибочками нарізаємо слабосолоний лосось. Скибочки лосося теж мають бути дуже тонкими.
І викладаємо лосось, наступним шаром на огірки. -
Тепер лист норі нарізаємо смужками. Можна подрібнити не цілий лист, а обрізки, що залишилися від кола.
Додаємо смужки норі в рис, що залишився, і перемішуємо. -
Тепер на шар риби викладаємо шар рису, змішаного з норі та розрівнюємо поверхню.
А зверху на рис, наносимо вершковий сир, що залишився, і теж розрівнюємо. -
Акуратно знімаємо кільце для збирання.
Залишилося тільки прикрасити на свій смак, трохи охолодити і можна подавати наш салат на святковий стіл.
Я прикрасила червоною рибкою, що залишилася, і зернами білого і чорного кунжуту, трояндою з лосося і зеленню. -
Салат виходить дуже смачним і ніжним, і за смаком зовсім не відрізнити від ролі Філадельфія, тільки готується швидше та простіше, ніж суші та роли.
Обов'язково приготуйте цей салат на святковий стіл, гості будуть у захваті – він стане справжньою окрасою вашого свята! -
Для подачі, суші-салат можна нарізати на порційні шматочки і подавати, як і традиційні суші та роли – з соєвим соусом, маринованим імбиром, васабі, тобто як ви зазвичай звикли їсти суші.
-
Приємного Вам апетиту, і нехай Ваш Салат – Суші на святковий стіл, буде найсмачнішим та найкрасивішим!
Ваша Олеся