Хочу поділитися рецептом сирного печива з малиною та суницею. Печиво дуже м’яке та смачне, таким і залишається навіть остиглим. Також його можна готувати і без ягід, виходить воно не менш смачним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- сир кисломолочний 200 г
- цукор 70 г
- ванільний цукор 1 ч.л.
- сіль 1 дрібка
- рослинна олія 60 г
- куряче яйце 1 шт
- борошно 230 г
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- ягоди 200 г
- Для вмочування печива
- цукор 50 г
- какао порошок ½ ч.л.
Кроки
-
Перетираю сир із цукром, ванільним цукром, сіллю. Додаю олію, яйце змішую до однорідного стану.
-
Просіяне борошно з’єдную з розпушувачем для тіста і поступово додаю в тісто. Тісто має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.
У готове тісто додаю ягоди, у мене заморожені малина та суниця. Ягоди можна замінити на фрукти, сухофрукти чи шоколад. Після додавання ягід у тісто, з них починає виділятися сік, тому може знадобитися трохи більше борошна, ніж зазначено в рецепті. -
З тіста скочую кульки приблизно одного розміру, щоб печиво все одночасно випеклося. Кульки вмочую в цукрі з какао і викладаю на лист, застелений пергаментом, якщо він антипригарний тоді я його не змащую.
-
Випікаю печиво в попередньо розігрітій до 180° духовці, приблизно 20-25 хвилин, час випікання залежить від духовки та від розміру печива.
-
Спробуйте приготувати та ділитеся результатом. Сподіваюся Вам сподобатися. Смачного!