Улюблений Новорічний торт у нашій родині – Монастирська Хата! Торт виходить такий затишний та домашній! Все швидко і просто, як ви любите!
Привіт, друзі, з вами Олеся, сьогодні готуємо торт Монастирська хата!
Інгредієнти
- Тісто
- борошно пшеничне 450 г
- вершкове масло 250 г
- цукор 220 г
- крем 200 г
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- сіль на кінчику ножа
- крем для торта
- вершки (25%) 300 г
- вершки (від 33%) 400 г
- цукрова пудра 120-150 г
- ванільний екстракт 1 ч.л.
- вишня 1 кг
- цукор 100-150 г
- Додатково
- вишня 1 кг
- цукор 100-150 г
Кроки
-
Готуємо тісто.
Розм'якшене вершкове масло|мастило| збити до пишності. -
Не припиняючи збивання, тонким струмком всипати цукор.
-
Збити до пишноти.
-
Додати сметану.
Ложечку розпушувача. -
І перемішати.
-
Всипати борошно, що просіює, і замісити м'яке тісто.
-
Загорнути тісто в харчову плівку та прибрати в холодильник на 60 хвилин.
-
Тісто звільнити від харчової плівки, трохи вимісити на столі та розділити на 15 однакових шматочків, з яких скачати кульки.
-
Кожну кульку розкотити у прямокутник 20х7 см.
Викласти вишні впритул один до одного. -
І добре защипати краї.
-
Отримані "колоди" викласти, швом вниз, на застелений пергаментом лист.
-
Випікати 15-20 хвилин|мінути| при температурі 180°С, до золотистого кольору.
Колоди вийняти з духовки та остудити. -
Готуємо сметанний крем.
Збиваємо охолоджені жирні вершки.
Поступово додаємо цукрову пудру.
І збиваємо до м'яких піків.
Додаємо сметану.
І обов'язково ложечку ванільного екстракту. Я додаю екстракт, ви можете замінити його ванільним цукром.
Перемішуємо і готовий крем.
Складання Торта.
Страву для торта змащуємо кремом і кладемо 5 колод. -
Добре промажемо їх кремом.
-
Тепер 4 колоди.
-
І знову змажемо кремом.
-
3 колоди.
І крем. -
2 колоди.
-
Знову крем.
-
Кладемо останню колоду і вважаємо нашу хату майже готовою.
-
Обмазуємо тепер наш будиночок добре кремом з усіх боків.
І прибираємо в холодильник – тортик обов'язково має просочитися кремом, щоб потім танути у роті, а не в руках))
Змастити кремом, зверху укласти ще 4 "колоди". -
Прикрасити шоколадною стружкою та кондитерськими посипками (за бажанням, рубаними горіхами, цукатами тощо).
Прибрати торт у холодильник і дати настоятися щонайменше 12 годин. -
Приємного Вам апетиту, і нехай Ваш Торт Монастирська Хата, вийде смачним та ніжним!
Ваша Олеся