Домашня піца на хлібному тісті, на сковороді (без духовки)

Здрастуйте, товариші Кулінари!
Ось я зараз знаєте, як здивувалася… Пошукала і… у нас на сайті досі не було жодної домашньої пародії на піцу?!.. Майже за 5 років?!.. Серйозно?! Ось це ми даємо! :) Ні, ну, тим цікавіше почати, нарешті, цю тему – майже таку ж безмежну і нескінченну, як оладки :) Тим паче будуть наймасштабніші в році свята і вихідні – саме час буде з залишків святкового столу нахуліганити всяких таких піц!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
Друк
  • Спочатку виберемо хліб: приготувати, в принципі, можна з будь-якого, тому вам залишається тільки вибрати. У мене зерновий.
    Виміряємо хлібом сковороду. Для цього беремо, власне, сковороду, в якій готуватимемо піцу. У мене 28 см.
    І викладаємо її дно шматками хліба. Без фанатизму, не впритул: хлібом у результаті має бути закрито приблизно 3/4 дна сковороди. Саме стільки хліба нам знадобиться для виготовлення основи нашої піци.
  • Збираємо хліб зі сковороди, рвемо його на шматочки і складаємо у миску.
  • Наливаємо в миску з хлібом молоко: рівно стільки, щоб хліб добре просочився, але молоко в мисці не стояло. І відставляємо все це поки що убік.
  • Беремо один великий помідор або 2-3 маленькі. Ріжемо їх велико і складаємо в блендер.
  • 2-3 зубчики часнику натираємо на дрібній терці або пропускаємо через прес і додаємо в блендер.
    Додаємо в блендер столову ложку суміші сухих трав. Можна і якусь одну траву додати: базилік, орегано, майоран або ще щось.
  • Вміст блендера солим, перчим та перетворюєм в пюре.
  • На плиту ставимо іншу сковороду (не ту, в якій готуватимемо піцу), наливаємо в неї трохи олії, виливаємо томатну суміш і на середньому вогні випаровуємо з неї зайву рідину, перетворюючи все це на соус.
    Це процес досить довгий, тому варити соус можна паралельно з підготовкою решти.
  • Коли зайвої рідини у сковороді майже не залишилося, додаємо в соус чайну ложку цукру – без нього буде кислувато. І продовжуємо варити.
    Якщо помідори у вас не яскраві на смак, або якщо у вас їх було менше, ніж потрібно, то разом із цукром у соус можна додати чайну ложку томатної пасти. Але можна обійтися без неї.
  • Коли все зайве википіло, все потрібне подружилося і перетворилося на соус, знімаємо його з вогню і даємо спокій. Можна під кришкою.
  • Повертаємось до самої піци. Перш ніж доробляти і пекти основу, потрібно підготувати начинку, тому що основа готується швидко.
    Начинка, як ви знаєте, може бути будь-яка. А її кількість залежить від того, наскільки велику піцу ви задумали приготувати.
    Декілька кружечків докторської ковбаси нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо у миску.
  • Штук 10-15 маслин ріжемо на 4 частини. Додаємо до ковбаси.
  • Шматок болгарського перцю нарізаємо, як ковбасу – дрібними кубиками. Додаємо в ту ж миску.
  • Невелику салатну цибулину нарізаємо як вам подобається. Наприклад, чвертькільцями.
  • Додаємо до решти інгредієнтів і все добре перемішуємо.
  • Багато сиру натираємо на дрібній терці. Тут розмір цього самого “багато сиру” теж залежить від розміру вашої піци. Так багато, щоб піца була добре засипана ним і щоб він скріпив собою розплавленим всі інгредієнти начинки. Я натерла грам 150.
  • Шматочки хліба, просочені молоком, складаємо у блендер. У миску, де лежав хліб, розбиваємо яйце, переконуємось у тому, що воно не зіпсоване, та виливаємо яйце у блендер. Вміст блендера солимо і перетворюємо на однорідну масу.
  • Переливаємо назад у миску і починаємо додавати борошно.
  • Додаємо його стільки, щоб тісто вийшло приблизно такої консистенції.
    Ставимо нашу велику сковороду на вогонь трохи вище середнього, наливаємо олію, виливаємо (або викладаємо) в сковороду тісто і розрівнюємо його по всій поверхні.
    Закриваємо сковороду кришкою і смажимо основу до золотистої скоринки знизу.
  • Після цього знімаємо сковороду з вогню, вогонь зменшуємо на кілька одиниць, трохи нижче середнього.
    Перевертаємо нашу основу у сковороді за допомогою великої широкої лопатки.
  • Підсмажений бік змащуємо соусом, який у нас давно чекає свого часу. Соус рівномірно розподіляємо.
  • На соус також рівномірно викладаємо підготовлену начинку.
  • Начинку не менш рівномірно посипаємо великою кількістю сиру.
    Закриваємо всю цю красу кришкою та повертаємо на вогонь.
  • Смажимо доти, доки нижня сторона основи не підсмажиться, а сир не розплавиться. Смажити краще довше на вогні, щоб начинка встигла прогрітися, а цибуля злегка пропаритися.
  • От і все. Розрізаємо та подаємо :)
  • Приємного апетиту і не бійтеся експериментувати!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: