Дуже ніжна та дуже смачна червона риба в духовці у горщиках.
Інгредієнти
Порції: –+
- лосось 400 г
- Картопля 500 г
- морква 1 шт
- цибуля ріпчаста 2 шт
- вершки 400 мл
- зелень 20 г
- лимонний сік 2 ч.л.
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Кроки
-
Лосось (можна взяти будь-яку червону рибу) почистити та порізати невеликими шматочками. Скласти у блюдо, посолити, поперчити, можна додати улюблених спецій та збризкати лимонним соком. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.
-
Моркву почистити і потерти на великій тертці, цибулю порізати тоненькими півкільцями або четвертинками кілець. Викласти їх на сковороду та обсмажити до м’якого стану.
-
Картоплю почистити та порізати невеликими кубиками.
-
На низ горщика викласти половину обсмаженої цибулі з морквою, зверху – порізану картоплю. Його трохи підсолити і можна поперчити.
-
Потім знову шар цибулі з морквою та верхній шар – порізана риба.
-
Посипати дрібно порізаною зеленню та додати вершків. На великий посуд – 0,5 літра, якщо готувати порційно, то у кожен горщик – 100 мілілітрів.
-
Накрити кришкою та в розігріту духовку на 35-40 хв. Температура 180 градусів.