Продовжуючи тему святкових рецептів, хочу звернути вашу увагу на цей рецепт м’яса в духовці. Покажу вам як запекти м’ясо в духовці одним великим шматком з начинкою, щоб вийшло смачно та святково!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина (ошийок) 1.3 кг
- шинка 200 г
- Червоний болгарський перець 1 шт
- часник 2 зубчик
- часник 1 шт
- кетчуп 3 ст.л.
- зелень петрушки 1 пучок
- рослинна олія 1 ст.л.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Кроки
-
Перед приготуванням м’ясо промити і обсушити.
Зі шматка м’яса потрібно зробити пласт. Для цього потрібно почати з глибокого розрізу вздовж не доходячи до кінця 1-1,5 см. Потім робити надрізи праворуч і ліворуч також не прорізаючи до кінця, доки м’ясо не розгорнеться як книга.
Відбиваю м’ясо з обох боків.
Пласт м’яса натираю сіллю та перцем з обох боків.
Видавлюю через прес часник і рівномірно розподіляю його по м’ясу.
Для приготування начинки. Шинку нарізаю тонкими пластинками і викладаю на край м’яса.
Червоний болгарський я нарізаю дрібним кубиком.
Дрібно нарізаю зелень петрушки. Додаю зелень до перцю та перемішую.
Перець із зеленню подрібнюю та викладаю на шинку.
Повертаю рулет, намагаюся зробити це щільно і перетягую його ниткою, щоб під час запікання він не розійшовся.
Викладаю рулет у форму, змащену олією та накриваю фольгою. Відправляю до розігрітої духовки на температуру 190 градусів на 1 годину.
Після закінчення цього часу витягаю рулет з духовки, знімаю фольгу і змащую його кетчупом, поверх рулету викладаю на нього, попередньо нарізані кільця цибулі.
Рулет знову поміщаю в духовку вже не накриваючи фольгою на 30 хвилин.
Прикрашати рулет ви можете на свій розсуд.