Чудові Мариновані печериці по-домашньому на зиму! Найкраща закуска
Інгредієнти
Порції: –+
- для маринаду
- Гриби печериці 1 кг
- вода ½ литр
- оцет 9% 100 мл
- цукор 100 г
- сіль 1 ст.л.
- лавровий лист 2 шт
- суміш перців горошок ½ ч.л.
- гвоздика 4 шт
- часник 3 зубчик
- рослинна олія 20 мл.
- горчица в зернах 1 ч.л.
- коріандр зерна ¼ ч.л.
Кроки
-
У каструлю налити води. Поставити на вогонь та довести до кипіння.
Додати цукор, сіль, лавровий лист, коріандр, гірчицю в зернах, суміш перців горошком, гвоздику та оцет. Перемішати.
Перекласти гриби в каструлю.
Накрити кришкою та на середньому вогні варити 10 хвилин.
Часник дрібно нашаткувати ножем.
Через 10 хвилин додасть нарізаний часник і рослинне масло до грибів. Перемішати.
Продовжити варити 2 хвилини.
Банки під гриби добре промити.
Наповнити банки грибами та маринадом.
Закрити кришкою “твіст-офф”.
Перевернути банку і залишити до остигання.
Через 1 добу гриби готові.
Зберігати можна як у холодильнику, так і при кімнатній температурі у темному місці (наприклад, у шафі).
Закуска із грибів готова!