Як приготувати курячу грудку соковитою, м’якою та смачною? Головний принцип-розсіл. Другий – низька температура запікання.
Таку грудку можна приготувати до гарніру або навіть на святковий стіл. Чудовий спосіб приготування курячої грудки для використання в салатах та закусках. За цим принципом приготування можна готувати будь-яке м’ясо. Іноді додають у розсіл цукор або мед, що додасть карамельну скоринку при приготуванні курки, але це цукор за бажанням.
Головний принцип маринування – це пропорції солі. Сіль потрібно класти в маринад у пропорціях 40-60 гр. солі на 1 л води. Чим вище жирність м’яса, тим більше має бути солі. А також чим довше часу на маринування, тим менше солі.
- куряча грудка 1 шт.
- часник 4 зубчик
- перець горошком 5 шт.
- сіль
- спеції за смаком
- лимон долька
-
Курячі грудки відокремлюємо від корпусу.
-
На терези ставимо миску. Обнуляємо її і кладемо до неї філе. Заливаємо теплою водою так, щоб вона просто покрила філе.
-
Виймаємо грудку із води. Дивимося, скільки води у нас вийшло. Виходячи з цієї кількості, розраховуємо сіль. (40-60 гр. на 1 літр води)
Додаємо в розсіл інші трави та спеції. (за смаком) Кидаємо часник. Кладемо кружальце лимона, перець горошком. Розмішуємо маринад, щоб розчинилася сіль. Вкладаємо в нього філе. Накриваємо плівкою та прибираємо в холодильник від 2 годин до доби. (Для грудки я завжди кладу 40 грам солі на 1 літр і марину в ніч.) -
Грудку виймаємо з розсолу. Витираємо насухо серветками.
-
На гарячій сковороді обсмажуємо грудку з двох боків до золотистої скориночки.
-
Викладаємо на лист. Запікаємо грудку ще в духовці при 160 градусах близько 10-15 хвилин. Або орієнтуйтеся за градусником. Вставте щуп у філе і доведіть її до температури 75°С. Чи не пересушіть її.
-
За таким способом можна маринувати курку цілком та інші види м’яса. Виходить зовсім інша структура м’яса. Вона соковита і м’яка. Таке філе можна використовувати у салати, до будь-якого гарніру.