Смачний глінтвейн у домашніх умовах із червоного вина! З гранатовим соком, цедрою апельсина, корицею та спеціями допоможе зігрітися та підніме настрій! Простий рецепт глінтвейну, який вам дуже сподобається.
Інгредієнти
Порції: –+
- вино червоне сухе 900 мл
- яблуко 1 шт
- гранат 1 шт
- цедра апельсина за смаком
- цукор (звичайний чи коричневий) 4 ст.л.
- обкладинка 1 палочка
- гвоздика 1 ч.л.
- бадьян 1 зірочка
- перець горошком 1 ч.л.
- запашний перець 3 горошин
Кроки
-
1. Для рецепту можна використовувати готовий гранатовий сік або можна очистити гранат, перебити зернятка блендером і пропустити масу через сито, щоб отримати чистий свіжовичавлений гранатовий сік.
2. Яблуко нарізаємо часточками або кубиками.
3. У сотейник відправляємо: зірочку бадьяна, паличку кориці, чайну ложку гвоздики, горошини чорного та запашного перцю до смаку, а також цедру апельсина.
4. Додаємо 3-4 столові ложки цукру та заливаємо ароматні спеції з цукром вином. Найкраще використовувати сухе або напівсухе вино.
5. Нагріваємо на плиті близько 5 хвилин, доки не розчиниться весь цукор.
6. Потім відправляємо у вино нарізане яблучко. -
7. Через 5 хвилин наливаємо гранатовий сік і даємо провину проваритися близько 10 хвилин на повільному вогні.
8. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою ємність і даємо вину настоятися близько 30 хвилин.
9. Проціджуємо через сито та розливаємо глінтвейн по склянках.
Щасливих свят, смачного глінтвейну!