Новорічна класика – салат “Олів’є”. Багато хто любить саме так: без ковбаси. У даному рецепті ми використовували відварену язик, а овочі запікали в духовці.
Інгредієнти
Порції: –+
- для салату
- свинячий язик 500 г
- картопля (велика) 2 шт
- куряче яйце 4 шт
- майонез 100 г
- морква (велика) 1 шт
- огірок маринований 6 шт.
- зелений горошок заморожений 300 г
- сіль 2 ч.л.
- лавровий лист 1 шт
Кроки
-
Язик вимити, покласти в каструлю з окропом. Додати сіль 1 ч.л. та 1 лавровий лист.
Відварюємо язик у підсоленій воді (приблизно 2,5 години).
Готовий язик опустити на 3-5 хвилин у миску з холодною водою, потім швидко очистити від шкірки, починаючи зчищати з кінчика язика.
Язик нарізати невеликими кубиками
Яйця вимити, покласти в киплячу посолену воду і відварити близько 8-10 хвилин після закипання.
Моркву та картоплю запікаємо у духовці!
Кладемо їх на лист фольги, солимо, перчимо, додаємо трохи олії, загортаємо і відправляємо в духовку на 45 хвилин при 180-200 г, перевіряємо готовність дерев’яною паличкою.
Картопля та морква очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо у миску для салату.
Мариновані огірочки нарізаємо маленькими кубиками та відправляємо в миску для салату.
Зварені яйця нарізаємо кубиком та відправляємо в миску для салату.
Заморожений горошок залити теплою водою (на 20 с.). Воду злити та відправити горошок у салатник.
Солимо за смаком (1 щіпка).
Додаємо майонез (приблизно 5 ст. л.). Перемішуємо.
Салат олів’є готовий!