Мандаринова Панна Котта

Всім привіт! Пропоную приготувати ніжний десерт до святкового столу. Мандаринова Панна Котта – простий у приготуванні та дуже апетитний святковий десерт.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • 1.Желатин (15г) розчиняємо у невеликій кількості води (2 ст.л) холодної води. Залишаємо набухати на 10 хвилин. Якщо порошок не швидкорозчинний, потрібно більше часу – читаємо інструкцію на упаковці. Через 10 хвилин додаємо залишок води, перемішуємо і прогріваємо для повного розчинення гранул в мікрохвильовій печі імпульсами по кілька секунд або на водяній бані. Ал не кип’ятимо, інакше склад втратить желіруючі властивості!
    2. Вершки з’єднуємо з йогуртом у каструлі. Додаємо звичайний та ванільний цукор. Ставимо на вогонь і, помішуючи, прогріваємо суміш. Кип’ятити не треба.
    3. Злегка остудивши, вливаємо розчинений желатин до вершкової маси. Активно розмішуємо віночком. Розливаємо вершкову суміш по прозорим ємностям. У мене 4 келихи об’ємом 400 мл. Забираємо майбутній десерт у холодильник для застигання. Потрібно близько 1-2 годин (час залежить від якості желатину).
    4. Коли вершкова основа застигне, готуємо завершальний мандариновий шар. Для цього желатин (15 г) розчиняємо у двох чайних ложках холодної води. Як і для попереднього шару, чекаємо набухання, прогріваємо до розчинення гранул. Поки набухає желатин – очищаємо мандарини від шкірки, розбираємо на часточки і прибираємо всі білі прожилки. Завантажуємо в чашу блендера і подрібнюємо в пюре. Якщо мандарини кислі, можна додати цукор. Вливаємо желатин до соку мандаринового.
    5.Виливаємо мандаринову суміш за допомогою сита, поверх вершкової, рівномірно розподіляємо по склянках. Знову прибираємо десерт у холодильник до остаточного застигання.
    6.При подачі прикрашаємо часточками мандарину і додаємо листя м’яти.
    Мандаринова панна кота готова! Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: