Нехай зараз не Першотравень, Запрошую до ЧЕБУРЕЧНОГО РАЙУ! ЧЕБУРЕКИ: найпростіший і вдалий рецепт тесту на чебуреки! Соковиті, хрусткі та пухирчасті чебуреки!
Інгредієнти
Порції: –+
- для тесту
- борошно 200 г
- вода (окріп) 120 г
- рослинна олія 2 ст.л.
- сіль ½ ч.л.
- Начинка
- фарш м’ясний 300 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- вода крижана 50 мл
- олія для смаження
Кроки
-
Із м’яса готую фарш. Подрібнюю м’ясо у блендері. Цибулю дрібно нарізаю. З’єдную м’ясо і нарізану цибулю, сіль, перець за смаком і додаю крижаної води. Фарш готовий!
У киплячу воду додаю сіль та олію. До борошна додаю окріп і замішую тісто. спочатку ложкою, а потім руками. З тіста формую грудку і прибираю на 30 хвилин у пакет. Гладке та еластичне тісто ділемо на 8 однакових частин. З шматочків тіста роблю кульки, повертаючи краї всередину. Кульки викладаю на поверхню та накриваю пакетом. Кожну кульку тіста розкочую в коло. На тісто викладаю начинку і розподіляю та накриваю половинкою тіста, затеплюючи краї та виганяючи зайве повітря.
Смажу чебуреки на великій кількості олії з двох сторін. Чебуреки викладаю на паперові рушники, забираю зайвий жир.