Спосіб засолювання підходить для різних видів червоної риби: лосось, сьомга, форель, горбуша. Риба виходить дуже збалансована до смаку, ніжна, м’яка. Ступінь просолу можна регулювати в залежності від особистих побажань.
Інгредієнти
Порції: –+
- для засолки
- Червона риба 1 кг
- сіль 2 ст.л.
- цукор (за бажанням) 1 ст.л.
Кроки
-
Спочатку підготуємо нашу рибку. Якщо ви купили свіжоморожену, її потрібно розморозити, очистити від луски, помити та обсушити від вологи.
Відокремити філе від кісток. Зверху, вздовж хребта, починаємо розрізати тушку над плавником. Прорізаємо вздовж кісток (ребер) до кінця. Отримуємо велике гарне філе.
Кісточки залишаються разом із хребтом на другій частині філе. Так само відділяємо хребет і кістки з другої половинки.
Плавники також зрізаємо (при бажанні їх можна засолити).
Дрібні кістки, що залишилися у філе, прибираємо за допомогою пінцету. Шкірку з філе знімати не потрібно.
Перемішуємо сіль та цукровий пісок у правильних пропорціях.
Сіль обов’язково використовуємо велику, без добавок.
У суміші солі та цукру добре обвалюємо підготовлену рибу. Потрібно, щоб кожну її ділянку було покрити сіллю та цукром.
Солити потрібно в скляній або керамічній ємності у холодильнику.
Укладаємо філе в посуд шкірою донизу, накриваємо кришкою (або затягуємо харчовою плівкою). Забираємо в холодильник.
Залежно від розміру та ваги червоної риби засолювати можна від 8 годин до 36 годин.
Приблизно через 8 годин можна дістати філе та зняти першу пробу. Якщо рівень просолювання вас не влаштовує, то повертаємо філе в холодильник і чекаємо ще кілька годин.
Під дією цукру та солі з риби вийде багато рідини, її потрібно злити.
Коли філе просолиться, то м’ясо стане більш пружним.
Філе можна нарізати та подавати до столу.
Якщо ви хочете нарізати тонкими красивими слайсами, заберіть шматок на кілька хвилин у морозильник, щоб філе підмерзло. Потім його простіше нарізати.
Зберігати рибу у чистому скляному контейнері у холодильнику.