Шукаєте апетитну, ситну та ароматну страву до обіду чи вечері? Тоді червона риба, запечена з картоплею в духовці, може стати саме тим ідеальним творінням, яке підкорить серця, а також шлунки вашого улюбленого сімейства та гостей! Готується це диво дуже просто, зі звичайних продуктів, всього близько однієї години, а в результаті у вас є і основна гаряча страва, і гарнір! Таким простим способом можна запекти не тільки червону рибу, а й білу морську або річкову, наприклад: білого амура, судака, морського окуня, тріску, палтуса, у загальному філі будь-якої риби, яка підходить для запікання.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- стейк червоної риби 1 шт
- Картопля 1 шт
- крем 1 ст.л.
- морква ½ шт
- цибуля ріпчаста ½ шт
- сіль за смаком
- свіжомелений перець за смаком
- суміш італійських трав 1 дрібка
- сир напівтвердий 80 г
Кроки
-
Картоплю очистити.
Відварити до напівготовності (варимо приблизно 5 хвилин після закипання води).
Картоплю остудити. Нарізати соломкою.
Для початку стейки червоної риби солимо і перчимо на смак з двох сторін. Натираємо сумішшю італійських трав. Залишаю просолитися приблизно на 10 хвилин (поки вариться картопля).
Моркву нарізати кубиком чи соломкою (кому як подобається).
Цибулю нарізати півкільцями.
Змішати цибулю і моркву (можна трохи збризкати рослинним маслом).
З фольги зробити форми (можна прямокутні, можна човником).
Укладаємо стейк у форму із фольги. У вільний простір навколо риби покласти моркву з цибулею.
Поверх моркви та цибулі викласти картопля.
У сметану натерти сир на дрібній тертці (можна ще додати зубчик часнику – на любителя). Перемішати.
Змастити стейк та картопля сметанним соусом (обов’язково потрібно змащувати соусом, інакше риба стане сухою).
Випікаємо при 180-200 градусах близько 40 хвилин (залежить від духовки). Режим випікання “верх-низ”.
Червона риба запечена з картоплею у фольг готова!