Червона риба, запечена з картоплею

Шукаєте апетитну, ситну та ароматну страву до обіду чи вечері? Тоді червона риба, запечена з картоплею в духовці, може стати саме тим ідеальним творінням, яке підкорить серця, а також шлунки вашого улюбленого сімейства та гостей! Готується це диво дуже просто, зі звичайних продуктів, всього близько однієї години, а в результаті у вас є і основна гаряча страва, і гарнір! Таким простим способом можна запекти не тільки червону рибу, а й білу морську або річкову, наприклад: білого амура, судака, морського окуня, тріску, палтуса, у загальному філі будь-якої риби, яка підходить для запікання.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
Друк
  • Картоплю очистити.
    Відварити до напівготовності (варимо приблизно 5 хвилин після закипання води).
    Картоплю остудити. Нарізати соломкою.
    Для початку стейки червоної риби солимо і перчимо на смак з двох сторін. Натираємо сумішшю італійських трав. Залишаю просолитися приблизно на 10 хвилин (поки вариться картопля).
    Моркву нарізати кубиком чи соломкою (кому як подобається).
    Цибулю нарізати півкільцями.
    Змішати цибулю і моркву (можна трохи збризкати рослинним маслом).
    З фольги зробити форми (можна прямокутні, можна човником).
    Укладаємо стейк у форму із фольги. У вільний простір навколо риби покласти моркву з цибулею.
    Поверх моркви та цибулі викласти картопля.
    У сметану натерти сир на дрібній тертці (можна ще додати зубчик часнику – на любителя). Перемішати.
    Змастити стейк та картопля сметанним соусом (обов’язково потрібно змащувати соусом, інакше риба стане сухою).
    Випікаємо при 180-200 градусах близько 40 хвилин (залежить від духовки). Режим випікання “верх-низ”.
    Червона риба запечена з картоплею у фольг готова!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: