Смачний, ніжний, м’який медовик з ароматними коржами та сметанним кремом.
Торт дуже ніжний, просто тане в роті.
Простий та дуже швидкий рецепт приготування медового тортика.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- вершкове масло 180 г
- цукор 170 г
- мед 4 ст.л.
- сода ½ ч.л.
- куряче яйце 3 шт
- борошно 400 г
- крем 600 г
- цукрова пудра 170 г
- ванілін 1 ч.л.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
Кроки
-
Спочатку готуємо медове тісто.
У невеликій каструлі розтопити пачку вершкового масла.
Додати склянку цукор та 4 ложки меду.
Як суміш почне закипати, додаємо соду і добре перемішуємо, вогонь у нас мінімальний. Соду гасити не потрібно, вона погаситься медом.
Масу постійно перемішувати.
Як тільки додали соду, починається рясне піноутворення, суміш збільшується в об’ємі в кілька разів, це нормально, саме така реакція має початися.
Варити до отримання темно-карамельного кольору маси приблизно 1-2 хвилини.
Готову масу залишити охолонути.
У чашу для замішування тіста вбити три яйця. Збиваємо віночком до утворення піни.
Додати до збитих яєць карамельну масу.
Додаємо маленьку дрібку солі (буквально на кінчику ножа) та чайну ложку розпушувача.
У кілька прийомів вводимо борошно, і замішуємо тісто.
Тісто має вийти легкої консистенції (негусте, трохи ллється).
Лист застилаємо пергаментом і ділимо тісто на 2 частини (можна відміряти на терезах).
Викладаємо медове тісто на лист і розподіляємо рівномірним шаром.
Випікаємо корж у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовку близько 7-8 хвилин до золотистого кольору (час залежить від товщини коржа).
Обрізаємо краї та ділимо корж на 3-4 прямокутники за розміром вашого блюда для торта (можна вирізати і круглі коржі, але багато обрізків).
Обрізки від коржа розкладаємо на лист і підсушуємо в духовці при 180 градусів близько 5-10 хвилин, вони повинні інтенсивно підрум’янитися.
Даємо обрізкам трохи охолонути і подрібнюємо за допомогою блендера.
Готуємо сметанний крем:
У миску викласти сметану (у нас термостатна, максимально густа яку можна купити в магазині).
Цукор 170 г. подрібнити на цукрову пудру.
Додати цукрову пудру та чайну ложку ванільного екстракту в сметану.
Добре перемішуємо все віночком.
Збивати крем не потрібно, просто перемішайте інгредієнти до однорідності.
Якщо сметана після додавання цукрової пудри стає дуже рідкою при збиванні, тоді її потрібно загущати за допомогою спеціального загусника для сметани.
Сметанний крем готовий!
Збираємо торт:
Укладаємо корж, добре промазуємо його кремом та накриваємо зверху наступним коржем.
Так продовжуємо, поки не використовуємо всі коржі.
Верхній корж та боковини також добре змащуємо кремом.
Обсипаємо весь торт нашою пісочною крихтою.
Тортик краще прибрати на кілька годин у холодильник для просочення (ми готуємо ввечері, тому залишаємо на ніч).
Торт медовик з м’якими коржами та ніжним сметанним кремом готовий!