Атлантичний лосось, або озерний лосось, або сьомга – вид лососьових риб з роду лососів. Може досягати довжини 1,5 м і маси 43 кг. Максимальна тривалість життя 13 років. Один з найцінніших промислових видів серед лососів. М’ясо та ікра сьомги мають високі гастрономічні якості і є делікатесними продуктами. Смак сьомги залежить від способу приготування. Найчастіше сьомга має ніжний, злегка солонуватий смак і має м’яку, жирну текстуру. Якщо сьомгу приправити прянощами або лимонним соком, вона вбирає смак та аромат приправ. У моєму випадку стейки сьомги приготовані в сирі та вершках, що надає смаку рибі неповторного смаку.
Інгредієнти
Порції: –+
- сьомга 550 гр
- сир твердий 80 гр
- помідори чері 7 шт
- масло оливкове 2 ст.л.
- вершкове масло 2 ст.л.
- вершки 20% 150 мл
- наршараб за смаком
- лимон ¼ шт
- часник 3 зубчик
- зелень ½ пучок
- приправи за смаком
- чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Кроки
-
Стейки сьомги миємо, ретельно обсушуємо паперовими серветками. Солимо і перчимо з обох боків. Помідори Черрі нарізаємо на четвертинки. Сир натираємо на тертці. Зелень шаткуємо. Зубчики часнику нарізаємо дрібно. У розігріту сковороду гриль наливаємо олію оливкову або соняшникову. Обсмажуємо стейки на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Перекладаємо на окрему тарілку. В іншій сковороді на топленій вершковій олії злегка підсмажуємо часник, додаємо помідори Черрі. За кілька хвилин відправляємо в сковороду сир, далі зелень. Вливаємо вершки, перемішуємо, На смак додаємо приправи та спеції, у моєму випадку це сванська сіль. Всі ці дії робимо швидко, щоб соус не сильно загуснув. Опускаємо в сковороду смажені стейки сьомги. Вижимаємо сік лимона на стейки з обох боків і гасимо на повільному вогні кілька хвилин. Смачного!!!!!