Копчені продукти завжди ідеально доповнюють святковий стіл. Добре йдуть як закуска до пива. Технологія приготування тривала за часом, але не дуже важка.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для приготування язика
- яловичі язики 2 кг
- вода 3 л
- морква 1 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт
- лавровий лист 6 шт
- часник 1 головка
- ялівець 1 ст.л.
- перець запашний, суміш перців, коріандр по 1 ст.
- інійсканали поварена сіль по 5 ст.л.
Кроки
-
На самому початку приготування язика необхідно з них зрізати всі зайві плівки
-
Язик покласти в посуд для варіння та залити чистою водою таким чином, щоб вони повністю занурилися у воду
-
Моркву нарізати на великі шматки і закинути в посуд з язиками
-
Те саме робити з цибулею порей
-
Додати часник, лавровий лист, спеції
-
Поставити вариться на слабкий вогонь години на 4
-
Після вказаного часу язики опустити у холодну воду
-
Почистити їх, знявши шкіру. Відправити назад в бульйон, в якому вони варилися на добу в прохолодне місце
-
Протерти насухо паперовими рушниками
-
Обв’язати мотузкою. Вивісити просушуватись на добу в холодильник або на протяг
-
Коптилку налаштувати на тридцять – сорок градусів. Вивісити в неї язики для копчення години на чотири
-
Після закінчення зазначеного часу готовий продукт покласти в холодильник полежати на добу. Подавати до столу із чим завгодно. Делікатес підійде як закуска до пива, так і просто доповнення до будь-якого застілля.